light-bulb-503881_1920

Ušetřete za svícení díky LED žárovkám. Jaké jsou varianty a kam se hodí?

Komentáře: 0

Konec klasických žárovek se pomalu blíží, protože na jejich místo nastupuje LED technologie. Výhody při běžném používání jsou nesporné a hlavním důvodem, proč se pro ně rozhodnout, je úspora energií, a tedy i financí. Jaké varianty LED žárovek existují a v čem spočívají přednosti této technologie?

Proč jsou LED žárovky úsporné?

Dioda emitující světlo šetří až 85 % energie v porovnání s klasickými žárovkami. Dalším bonusem, který přispívá k nižší finanční náročnosti, je delší životnost, kdy LED žárovka vydrží svítit až dlouhých 50 000 hodin, což je pro představu více než 2 000 dnů. To znamená, že šetříme čas a starosti nutné pro výměnu osvětlení. Výhodou je také široká nabídka nejrůznějších druhů osvětlení využívajících tuto moderní technologii. Od tenkých LED pásků až po silně osvětlující reflektory.

Osvětlení všech místností

Vzhledem k výše zmíněným bonusům je zřejmé, že LED žárovky je možné použít pro osvětlení všech místnosti. Například do kuchyně se skvěle hodí LED trubice, které své využití najdou na chodbě, ve spíži či v garáži. Při výběru se také nezapomeňte podívat na teplotu daného světla, protože v nabídce je téměř celé spektrum. Nechybí ani vesele barevné osvětlení vhodné pro slavností příležitosti, jako jsou například vánoční svátky.

Světlo před domem a garáží

Pro osvětlení venkovních prostorů jsou ideální LED reflektory vzhledem ke své nízké spotřebě energie i při zachování výrazného světla. Reflektor je vhodným doplňkem pro zvýšení bezpečnosti okolí domu. Často se využívá kombinace s pohybovým čidlem, kdy se světlo rozsvítí při detekci pohybu. To je skvělé při odemykání dveří, kdy nemusíte zdlouhavě hledat vypínač. Možnosti osvětlení jsou zkrátka téměř neomezené a vzhledem k nízké spotřebě energií si můžete dovolit ozářit celý svůj dům.

Nabídka nemovitostí

Nové články