Jak na výběr sedací soupravy do bytu?

Komentáře: 0

Sedací souprava je bezesporu důležitým prvkem v každé domácnosti. Mnozí z vás si jistě nedokážou představit večerní posezení před televizní obrazovkou, případně pohodu s rodinou a přáteli, aniž by použili právě sedačku. Proto je ale nutné si dát záležet na jejím výběru.

Rozměry sedačky jsou zásadním bodem

V první řadě je třeba zvážit, jaká velikost sedací soupravy je pro váš byt nejvhodnější. Zejména v menším bytě musíte šetřit s prostorem, není tak radno si kupovat sedačku pro 10 osob, jež by zabrala většinu místa v pokoji. Je lepší si vybrat spíše menší sedačku, ideálně rohovou. Tu totiž můžete přisunout přímo ke stěnám, čímž vnitřní prostor pokoje zůstane volný pro ostatní nábytek a plochu pro chůzi.

Do menších bytů jsou určitým řešením také rozkládací sedací soupravy. Dají se v případě nouze použít i jako lůžko, takže si vlastně pořídíte 2 kusy nábytku v jednom. Pokud máte k dispozici prostornější místnost, nemusíte se velkých sedaček tolik obávat. Lze si pak pořídit kupříkladu sedací soupravy do U, jež působí uceleně a zároveň nabízejí možnost posezení pro 6 i více osob naráz. Do jejich středu se pak skvěle hodí konferenční stolek.

Co takhle sedací pytel? Možná vás mile překvapí

Nebojte se vyzkoušet ani různé alternativy. Zajímavým řešením je sedací pytel. Může nahradit sólo sedačku či židli. Díky tomu, že se dokáže vytvarovat dle vaší postavy a její polohy, je vhodný i ze zdravotního hlediska. Při posezení v sedacím pytli vás nebolí záda či krk, takže si dokonale odpočinete.

Jaké jsou možnosti z hlediska materiálů?

Při výběru sedací soupravy si dejte pozor také na materiály. Svrchní část se klasicky vyrábí z kůže, koženky, bavlny, ale i moderních látek, jako jsou mikrovlákno apod. V každém případě je důležité, aby se daly dobře udržovat v čistotě. Je-li povrch sedačky snímatelný, dá se lehce vyprat a máte pak po problémech s dodržováním čistoty.

Nabídka nemovitostí

Nové články