Vybavte si obývák novým nábytkem

Komentáře: 0

Obývací pokoj je místnost, v níž se díváme na televizi, čteme si či jinak trávíme volný čas. Také jde o pokoj, do něhož si nejčastěji zveme návštěvy. Proto chceme, aby působil příjemným a zároveň reprezentativním dojmem. Myslete na to při výběru nábytku.

Obývací stěny

Je na vás, jaký nábytek do obývacího pokoje pořídíte. Klasikou je obývací stěna. Dříve byla dominantou celé místnosti. Lidé si pořizovali mohutné produkty přes celou stěnu. Byly vybavené mnoha skříňkami, šuplíky, vitrínkami. Tento typ je už dnes na ústupu.
V módě je vzdušnost. Proto obvykle bývají stěny co nejjednodušší. Opticky tak zvětšují místnost a celkově vypadají lépe. A jak lidé dnes řeší úložné prostory, o které se takto řešeným nábytkem přichází? Oblíbeným řešením je pořídit si někam do bytu (obvykle do ložnice) vestavěnou skříň, která pojme mnohem více věcí než klasická skříň.
Při výběru konkrétního produktu vezměte v potaz celkovou velikost místnosti. Mnoho možností máte, co se týče materiálu (dýha, lamino, MDF desky, masív), dekorů i barev. Můžete si také zvolit styl obývacích stěn – moderní, klasiku, rustikální, provence. Co se bude vyjímat u vás doma?

Další nábytek do obýváku

Nezapomínejme ani na další nábytek, který patří do obýváku. Dominantou pokoje bývá obvykle sedací souprava. I zde máte široké možnosti výběru. Při volbě tvaru berte v potaz nejen váš vkus, ale také rozměry místnosti. Do menších prostor se hodí rohové sedací soupravy. Máte-li hodně místa, pěkně vynikne sedačka do tvaru „U“. Nebo dáte přednost klasickému „I“? Výrobky se také liší potahem, celkovou konstrukcí, úložným prostorem a dalšími parametry.
Dále by v obývacím pokoji neměl chybět konferenční stolek. Snažte se jeho styl sladit se zbylým nábytkem, nebo zvolte neutrální sklo (nehodí se, máte-li malé děti). Stolek může být oválný, kulatý, obdélníkový, mít atypické rozměry. Zkrátka i zde je velké množství rozmanitých variant.
A jakou představu o nábytku do obýváku máte vy?

Nabídka nemovitostí

Nové články