coffee-984328_1280

Jak vybrat kvalitní kávovar do nové domácnosti?

Komentáře: 0

Odpověď na tuto otázku nebude tak zcela jednoduchá a jednoznačná, protože každý z nás má, pokud jde o kávu, poněkud jiné preference. Určitě zde neplatí, že dobrá káva je prostě dobrá káva. Já třeba nevypiji kávu bez mléka a preferuji slabší, zcela nekyselou chuť. Takzvané piccolo, u nás sice oblíbený, ale vlastně neexistující typ kávy, bych vypít ani nebyla schopna. A to jsem rozhodně velká milovnice kávy. Jenom ji prostě mám ráda jinak. Co si rádi dopřejete vy? Klasické espresso, ristretto, cappuccino, latté, americano, macchiato, mocaccino, doppio, corretto, překapávanou, instantní nebo českého turka?

Který kávovar si vybrat?

Každá doba má podle mne něco, co sice doposud nemáme, ale pokud se stěhujeme do nové domácnosti, pořizujeme si to jako splněný sen. Ještě před 10 až 15 lety to byla myčka na nádobí, před 20 až 25 lety mikrovlnka. Teď je to jednoznačně kávovar. Jak si jej ale správně vybrat?

Na začátku si položte pár základních otázek. Kolik kávy denně doma vypiji, kolik dalších milců kávy bude pod jednou střechou, budeme si dělat různé kávové speciality, nebo pít jen klasiku, potrpíme si na ochutnávání různých druhů kávy či nikoliv? A teď se podívejme na možnosti, které máme a odpovědi na výše zmíněné otázky nám s výběrem kávovaru zcela zásadně pomohou.

Hitem dneška jsou kapslové espressovače

Výrobci šli na to chytře. Přístroj nabízí za pár kaček, horší už je to s kapslemi. Kapslové kávovary se na první pohled tváří že v rámci různých kapslových specialit ochutnáte kávy všech možných druhů, ale skutečný fajnšmekr vás rychle vyvede z omylu. Pokud ale hledáte snadný způsob, jak si udělat třeba každé ráno rychle své kafe, proč ne. I mezi kapslemi se najdou chuťově vyvážení a dobré kávy. Vlastní kávu si v nich samozřejmě nejenže neumelete, ale ani neuvaříte. Jsou však skutečně levné, takže jako start, kdy od instantní kávy chcete přejít k něčemu lepšímu, je ti určitě ideální řešení.

Pákové espressovače pro fajnšmery

Připravíte si v nich vlastní kávu, ale je to náročnější na čas. Musíte si ji nejdříve umlít, a to na externím mlýnku, protože pákové kávovary mlýnek nemívají. Připravíte s nimi různé druhy kávy a vaření kávy bude pro vás skutečným zážitkem. Avšak jsou náročnější na čištění, a tak bude příprava kávy vždy poněkud náročnější operace.

Automatické kávovary nejen na espresso

Drahé řešení, které je však pro většinu z nás splněným snem. Zmáčkne se tlačítko a už se k nám valí vůně čerstvé kávy. Automatický espressovač má zabudovaný mlýnek na kávu, takže si pokaždé nameleme skutečně čerstvou. Přístroj se sám opláchne i vyčistí. A káva, jak už jsem zmínila, připraví se v požadované verzi po pouhém zmáčknutí tlačítka.

Jakmile se zorientujeme v tom, jaký přístroj si vlastně pro své kávičkování vybereme, je čas se podívat na různé reference. Test kávovarů nás totiž úspěšně provede těmi nejlepšími kávovaryUž se vám sbíhají slinky na dobrou kávu?

Nabídka nemovitostí

Nové články