water-1245677_1280

Zvlhčovač je nezbytností nejenom v topné sezoně

Komentáře: 0

Víte, co se říká? Že štěstí přeje připraveným. Začněte se proto už teď připravovat na topnou sezonu. Ta s sebou každoročně přináší problém suchého vzduchu v interiérech, který neprospívá dýchacím cestám. Vybavte se proto ideálně s předstihem kvalitním zvlhčovačem, s jehož pomocí se těchto problémů vyvarujete.

zdroj: ventilatory-shop.cz

Příliš suchý vzduch našemu zdraví nesvědčí stejně jako vzduch vlhký. Způsobuje bolesti hlavy, únavu, sucho v ústech a vést může a vyvolat může i alergickou reakci. Kvalitní zvlhčovače vzduchu nabízejí těmto potížím předcházet. Na základě jakých parametrů zvolit ten správný?

Zaměřte se na maximální zvlhčovací výkon

První věcí, na kterou se zřejmě zaměříte, bude výkon daného modelu, jenž v podstatě znamená množství páry, jež přístroj vytvoří. Jinými slovy jaké množství vody se uvolní do vzduchu za jednu hodinu. Tomuto údaji se říká maximální zvlhčovací výkon.

Čím větší prostory, tím vyšší výkon

Obecně platí, že čím větší prostor budete chtít zvlhčit, tím vyšší výkonností by váš nový zvlhčovat měl disponovat. Malý přístroj s výkonem 100 až 200 ml/h dostatečně zvlhčí místnost o rozměru 15 m², model s výkonem 600 ml/h si poradí s prostorem okolo 70 m².

Praktický hydrostat

Velmi praktické jsou modely se zabudovaným hydrostatem, což je zařízení, jež samo dokáže změřit vlhkost v místnosti, a na základě naměřených údajů se sám spíná a vypíná. Přístroje si tak prakticky nemusíte všímat. Pracuje sám nezávisle na vás.

Regulace intenzity zvlhčování a velikost nádržky

Asi nebudete chtít, aby se z místnosti měli naráz saunu. Tomu zabrání regulátor intenzity zvlhčování, který páru naopak do vzduchu pravidelně vypouští po dávkách. Dalším parametrem, jenž byste měli vzít v úvahu je velikost nádržky. Čím větší nádržkou je přístroj vybaven, tím méně častěji do něj budete muset doplňovat vodu.

zdroj: ventilatory-shop.cz

Spotřeba energie a hlučnost

Dalšími důležitými parametry jsou nastavitelná doba provozu, díky níž se přístroj bude zapínat jen ve vámi nastavených hodinách, spotřeba energie a hlučnost, která se u moderních přístrojů dá přirovnat ke slabému šumění.

Zvolte konkrétní model

A pak už můžete přistoupit k volbě konkrétního modelu. Velmi kvalitní jsou zvlhčovače AIRBI, zvlhčovače STYLIES, zvlhčovače SENCOR, zvlhčovače Ionic-CARE, zvlhčovače DYSON či zvlhčovače ARGO. Pokud stále váháte, doporučujeme konzultaci s odborníkem.

Nabídka nemovitostí

Nové články