apartment-2094700_960_720

Home staging

Komentáře: 0

Home staging. Pro mnoho z vás naprosto neznámý pojem. Vznikl v 70. letech 20. století v USA a postupně se rozšířil do Evropy. Zakladatelkou home stagingu v Česku je Jitka Kobzová. Po třech letech ve Velké Británii se jím začala zabývat i u nás.

Jejím motem je:

„Naším krédem je vytvoření jedinečného interiéru 
s osobitou atmosférou v souladu s nároky a představami našich klientů.“

 

Ocitáte se v situaci, kdy chcete prodat svůj byt, dům či komerční prostor. Chcete ho prodat co nejefektivněji, rychle a za nejvýhodnější, tedy co nejvyšší cenu. Home staging vám k tomu může pomoci. Jeho smyslem a úkolem je upravit nemovitost tak, aby vypadala atraktivně, upraveně, útulně a zákazníkovi se líbila hned na první pohled. Většina z nás přeci jen vybírá očima. Prostory se uklidí, poupraví se interiér, zakoupí se doplňky, doladí se detaily. Vaše nabídka je připravena k prohlídce a k nafocení fotografií. Fotografie by měly být kvalitní a přehledné.

Je samozřejmě lepší si na to najmout firmu, ta přesně ví, jak pracovat a co dělat. Ceny se pohybují různě, a sice mezi 4-8 tisíci korun, což není zrovna nejlevnější záležitost. Nejprve se vše prokonzultuje, prohlédne a posoudí. Konzultace proběhne v prostoru, který chcete nabídnout. Home stager vám přesně řekne, co máte doladit a poupravit. Aby vaše náklady byly co nejmenší, využijí se předměty, které máte doma, například zrcadla, knihy, květiny, obrázky. Nemusíte kupovat nový nábytek, ale třeba ho jen přesunout z ložnice do obýváku, ve kterém se lépe vyjímá a vyniká. Ve výsledku by se mělo jednat o osvětlený, čistý a upravený prostor, který zaujme.

Pokud si věříte a myslíte si, že to zvládnete sami, mám pro vás pár rad s čím a jak začít. V prvé řadě uklidit. Byt by neměl být přeplácaný, takže se zbavte lapačů prachu a zbytečných věcí, které zabírají místo. Důležité je i světlo, zkuste vyměnit závěsy za průsvitné záclony nebo starý zaprášený lustr za hezkou a decentní lampičku. Využijte květiny, mísu s ovocem, zrcadla, která vám opticky zvětší prostor. Domácího mazlíčka raději také dejte do postranní, někomu mohou vadit chlupy či alergie. Vyměňte povlečení, své osobní věci z nočního stolku ukliďte do skříní. Zkrátka a jednoduše, v jednoduchosti je krása. Inspirujte se například touto proměnou:

zdroj: www.vimmo.cz

Bohužel v Česku není tato služba moc známá, a přitom je velice efektivní. Postupně se však stává trendem a rozšiřuje se do podvědomí zákazníků. Díky home stagingu se prodejní doba nemovitosti sníží až téměř o pětinu. Tuto službu tedy začíná využívat čím dál více realitních kanceláří a makléřů. Nepleťte si to však s návrhářstvím nebo interiérovým designem. To už je jiná kapitola a o té zase příště.

Podívejte se do galerie, kde můžeme jasně vidět, jak málo stačilo a jak jsou obrázky přesto velice rozdílné.

 

zdroj: http://www.countryliving.com

 

zdroj: http://www.realcity.cz
zdroj: http://www.stagingworkstoronto.ca
zdroj: http://zenyvrealitach.cz

Nabídka nemovitostí

Nové články