wooden-door-3652660_1280

Zatravňovací dlažba: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto řešení?

Komentáře: 0

Zpevněné plochy okolo domu představují pro většinu z nás jakousi samozřejmost. Na mysli máme především klasické chodníky, po nichž se dostaneme až ke vstupním dveřím. Poměrně progresivní jsou ale i ostatní druhy dlažeb. Patří mezi ně bezesporu také ta zatravňovací. Pokud o ní uvažujete také, jste na správné adrese. V následujících řádcích se totiž zaměříme na její přednosti a nevýhody. Stejně tak poukážeme na to, kde se hodí a v jakých místech naopak nikoliv.

 

Proč si pořídit zatravňovací dlažbu?

Důvodů bychom našli hned několik, přičemž začneme tím nejobligátnějším. Lidé zkrátka nechtějí mít kolem domu pouze moře betonu. Zatravňovací dlažba nabízí kombinaci betonových součástí a trávníku. Zeleně tak fakticky ubere menší množství. Za výhodu lze považovat i vcelku rychlou a jednoduchou pokládku, jež se obejde i ve vjezdech bez betonáže.

Jen je důležité dodržet vrstvení, kdy do spodní části vykopaného prostoru přichází drť s hrubší frakcí, na ni tenčí vrstva, do které se vkládá dlažba. Do otvorů se následně dává zemina. Klást zatravňovací dlažbu lze bez problémů i ve svažitém terénu. Jednotlivé dílce do sebe zapadají, a tak vytvoří kompaktní celek, který ve finále vypadá perfektně a je maximálně funkční. Dalším plusem je jistě i neotřelý vzhled, a to i v případě, že mezi betonovým rastrem nebude tráva, ale jakýkoli jiný materiál.

Najdou se i nevýhody

Samozřejmě, nic není dokonalé. Někomu přijde tato venkovní dlažba nevzhledná. Určitě počítejte i s tím, že trávu budete muset často zalévat. Bude mít totiž v létě, obklopená horkým betonem, tendenci vysychat. Jinak se tato dlažba příliš nehodí do míst, kde už je betonu vcelku hodně. Příliš by exteriér neoživila, ba naopak.

Ať už o zatravňovací dlažbě uvažujete, či nikoli, určitě navštivte facebookový profil největšího výrobce u nás, společnosti Presbeton. Na https://www.facebook.com/presbeton.cz/ najdete spoustu inspirace.

Nabídka nemovitostí

Nové články