environmental-protection-326923_1280

Nová zelená úsporám sníží vaše výdaje při modernizaci domu

Komentáře: 0

V posledních letech se stalo zvykem, že majitelé nemovitostí mohou využívat dotačních programů, které slouží k podpoře modernizace bydlení a zároveň i snížení ekologické zátěže životního prostředí. V tomto roce se kromě oblíbené kotlíkové dotace nabízí šance využít program Nová zelená úsporám.

Dotace oproti předchozím rokům doznala určité změny v parametrech. I z tohoto důvodu je ideální pro majitele rodinných domů, kteří chtějí své stávající bydlení změnit v moderní nemovitost 21. století.

Kolik peněz lze získat?

Základním údajem, který vás jistě zajímá, je výše dotace. Jde o velmi příjemné zjištění, protože maximální podpora dosahuje pro jednoho žadatele, majitele rodinného domu, až 5 milionů korun a 50% uznaných nákladů. V případě bytových domů jde pak o dotaci až do výše 10 milionů Kč. Můžete se tak směle pustit i do nejnákladnějších modernizací vašeho bydlení.

Program byl rozšířen

Je samozřejmě podstatné vědět, na co vše lze zmíněný dotační program použít. Jde už nejen o zateplení objektu, tedy kupříkladu kompletní výměnu oken, což přispívá k lepší tepelné izolaci a snížení nákladů na vytápění domu v topné sezoně. Kromě toho lze žádat také v případě, že provádíte celkové zateplení domu, což může zahrnovat třeba i výměnu střechy, potažmo střešní izolace. Výhodou je fakt, že inovace dotačního programu umožňuje získat peníze i tehdy, chystáte-li se rekonstrukci provádět svépomocí, není tedy nutné vše nechat na odborné firmě.

Nová zelená úsporám se hodí i pro ty z vás, kteří do objektu chtějí zabudovat systém nízkoenergetického vytápění pomocí tepelných čerpadel, solární ohřevy vody a další prvky, díky nimž se nemovitost dostane do nízkoenergetického či přímo pasivního režimu, kdy jsou následné náklady na její provoz naprosto minimální.

E.ON vám pomůže

Zajímá vás, jak ušetřit za energie? Potřebujete poradit se zateplením domu, dotacemi nebo třeba s volbou vhodného vytápění? Na webu E.ON Rádce najdete mnoho praktických tipů a triků pro úspory elektřiny a plynu v domácnosti a můžete si zde snadno  domluvit osobní, telefonickou či emailovou konzultaci s energetickým poradcem.

Nabídka nemovitostí

Nové články