window-3042834_1280

Anhydritový potěr vytvoří dokonale rovnou a úspornou podlahu

Komentáře: 0

V posledních několika letech materiály používané na podlahy prošly poměrně velkým vývojem. Běžné betonové podlahy vytlačil anhydritový potěr, prostřednictvím něhož je možné během jediného dne vytvořit perfektně rovnou podlahu. Používá se k tomu speciální směs, která se vyznačuje několika výhodnými vlastnostmi, jež vám v následujících řádcích prozradíme.

V první řadě musíme podotknout, že anhydritové podlahy výborně vedou teplo, což oceníte zejména v okamžiku, kdy plánujete podlahové topení. Ovšem anhydritová hmota má mnohem více předností. V neposlední řadě se vyznačuje absencí pórů, a tak dokáže vyplnit všechny volné prostory mezi trubkami podlahového topení, čímž je zajištěna jeho snadnější regulace. S jednodušší regulací jde ruku v ruce úspora nákladů na vytápění.

S anhydritovým potěrem vykouzlíte rovnou podlahu

Jestliže potřebujete někde v místnosti v domě, průmyslovém objektu či administrativní budově vytvořit pevnou a rovnou podlahu, samonivelační potěr je ideálním řešením. Samotná realizace nezabere příliš času. Během jednoho jediného dne je možné nalít plochu až 1500 metrů čtverečních. Podlaha schne zhruba 48 hodin, přičemž úplně zatížit ji můžete už po 5 dnech.

Výhody anhydritové podlahy

Anhydritové neboli lité podlahy představují moderní generaci podlahové hmoty. Stále častěji se používají v současném stavebnictví a důvodů je hned několik. Anhydritové podlahy se pyšní následujícími vlastnostmi:

  • Jsou vysoce přesné.
  • Rychle se realizují.
  • Cena je přijatelná.
  • Přenáší teplo z podlahového topení.
  • Mají minimální tepelnou roztažnost.
  • Vynikají vysokou pevností.

Jestliže vás zajímá u anhydritové podlahy ceník, doporučujeme přímo oslovit profesionála, jenž se na daný typ podlahy specializuje. Cenu není možné stanovit jen tak, protože všechno záleží na vašich představách a požadavcích.

Nabídka nemovitostí

Nové články