wall-1957768_1280

Využijte kamenné obklady v interiéru i exteriéru

Komentáře: 0

Blíží se nám doba Vánoc a my Vám přinášíme zajímavý tip, jak zmodernizovat Vaše obydlí. Hlavně tedy co se estetiky týká. Dnes bude řeč o kamenných obkladech. O kameni už dávno neplatí, že je to pouze zahradní dekorace. Čím dál častěji je totiž v oblibě ve formě obkladu. Lze tak dekorovat v podstatě jakékoliv svislé stěny jak v rámci interiéru, tak i exteriéru. Pojďme se nyní zkusit zaměřit trochu blíže na jednotlivé možnosti, kde můžeme kamenný obklad využít.

Kamenné obklady do interiéru

Vnitřní obklady. Pod tímto pojmem můžeme chápat obklady, které nemusí být nutně mrazuvzdorné. Do této skupiny tedy můžeme zařadit zejména různé typy křemenců a břidlic, které jsou háklivější na povětrnostní vlivy. V rámci interiéru je vůbec nejoblíbenější obklad krbu. Tady je akorát dobré myslet na to, aby lepidlo, kterým bude obklad lepen, mělo odolnost vůči teplotním změnám. To se vždy dočteme na obalu lepidla.

V rámci interiéru je pak velice oblíbené obložení televizní stěny v obývacím pokoji, což může vypadat velice hezky, hlavně když se to spojí s cíleným nasvícením obkladu. Dále bychom ještě mohli zmínit obklad stěny v ložnici za postelí. Tady doporučujeme vybírat teplejší barvy obkladu, aby kámen v ložnici nepůsobil příliš studeně.

Kamenné obklady do exteriéru

Venkovní obklady. Tady řadíme především takové obklady, které mají deklarovanou mrazuvzdornost. Je zřejmé, že při koupi kamene počítáme s tím, že obklad nám bude sloužit v řádech desítek let. Proto je dobré vybírat takové typy, které nám zaručují vysokou odolnost proti povětrnostním vlivům. Jednotlivé cykly mrazů a tropů dávají obkladům opravdu hodně zabrat. Nutno zde také počítat s použitím značkové stavební chemie, která je nezbytná pro zachování dlouhodobé životnosti.

V exteriéru je vůbec nejoblíbenější obklad fasády domu. Dále to pak můžou být obklady zídek, soklů, plotů, opěrných zdí nebo pergol. Kreativitě se meze nekladou. Důležité je, aby Vám kámen přinesl vysokou užitnou hodnotu a bavilo Vás se na něj dívat.

Tak co myslíte, inspirovali jsme Vás?

Nabídka nemovitostí

Nové články