wall-3493453_1280

Jakou technologií provést sanaci vlhkého zdiva?

Komentáře: 0

V současné době je u novostaveb kladen důraz na dobrou izolaci proti vlhku. Bohužel, spousta starších nemovitostí nenabízí dostatečnou izolaci, dokonce některé nemají žádnou, a potom je v takovém případě nezbytné provést kroky k tomu, aby budova vyhovovala svými tepelněizolačními vlastnostmi. V první řadě je nezbytné zjistit, kde a jak dochází ke kondenzaci vody, z jakého materiálu je samotný objekt, zda je poškozená statika a podobně. Právě na základě těchto zjištěných informací se zvolí vhodná technologie sanace.

Chemická injektáž je vhodná pro všechny druhy staveb

První možností je podřezání vlhkého zdiva, k čemuž se používá diamantové lano anebo řetězová pila. V podstatě je jedno, zda je použito lano, nebo pila, neboť princip i výsledek je v obou případech naprosto podobný. Záleží však na tom, z jakého materiálu stavba je, například diamantové lano si poradí i s tvrdými materiály, zatímco řetězová pila jen s cihlovými stavbami.

Oblíbená je v posledních letech chemická injektáž zdiva. Jedná se o velice spolehlivou technologii, která sice ještě není tak známá, nicméně její využití je široké. Chemická injektáž je vhodná u jakéhokoliv typu stavby.

Pozvěte si specialistu

Jelikož sanace vlhkého zdiva není nic jednoduchého, pozvěte si na práci raději odborníky, již mají s danou oblastí bohaté a dlouholeté zkušenosti. Předejdete tak různým komplikacím, které by mohly vzniknout kvůli tomu, že nemáte se sanací tolik zkušeností. Společnost orientující se na sanaci a podřezání zdiva vám navrhne optimální řešení, a to na základě hloubky vlhkosti, salinity, stavu a složení zdiva.

Jednou ze společností, která se na danou oblast orientuje už spoustu let, je František Hróz. Prozradí vám, jakou technologii sanace by zrovna u vašeho domu použil a také vám poskytne pádné důvody. Můžete si být jisti individuálním přístupem.

Nabídka nemovitostí

Nové články