living-room-728731_1280

Zařizujeme obývací pokoj

Komentáře: 0

Obývací pokoj je místem, ve kterém odpočíváme a setkáváme se s příbuznými a přáteli. To bychom při jeho zařizování měli mít na paměti. 

Ty tam jsou naštěstí doby, kdy obývací pokoje do posledního centimetru zahltily nevzhledné a mnohdy až ke stropu sahající masívní komody se skleněnými vitrínami zaplněnými soškami porcelánových jelenů. Každá doba si zkrátka žádá své. Současný moderní nábytek do obýváku tak je naštěstí celkově vzdušnější a minimalističtější, jinými slovy elegantní.

Horizontální linie a čistý design

Dominují mu horizontální linie a jednoduchý design. Jednoduché kusy nábytku se snadno kombinují a celkově dobře přizpůsobují celému interiéru. Tyto požadavky jsou ostatně kladeny i na dětský nábytek, jehož základem by zase měl být kvalitní dětský psací stůl.

Sedací souprava, nebo pohovka?

Středobodem obývacího pokoje bývá sedací souprava, nebo pohovka. Například v e-shopu společnosti HM nábytek najdete modely různých velikostí, tvarů i stylů, rozkládacích i s úložnými prostory. Zvolit zkrátka můžete pohovku, jež vám bude po všech stránkách vyhovovat, a především designově zapadne do celkového ladění vašeho pokoje. Při samotném výběru pohovky v první řadě vycházejte z velikosti místnosti, v níž bude umístěna. Mějte na paměti, že malým místnostem více sluší pohovky na nožičkách, pod kterými to tzv. dýchá.

Praktický a elegantní televizní stolek

Snad v každém obýváku má své místo také TV stolek. Ten už dávno nemusí být součástí již v úvodu zmíněných nevzhledných policových systémů, ale může být naprosto originálním prvkem vašeho interiéru. Vybírat tak můžete mezi hladkými elegantními stolky, ale i navýsost sofistikovanými modely disponujícími chytrými úložnými prostory pro kabely a další nezbytná zařízení, jež přispívají k pohodě, kterou by správně zařízený obývák měl poskytovat.

Nabídka nemovitostí

Nové články