towels-1470231_1280

Jak vybrat kvalitní ručníky a osušky?

Komentáře: 0

Pravděpodobně to znáte. Po horké koupeli byste se rádi utřeli do měkké osušky, ale čekají na vás ztvrdlá vlákna, která nepohltí ani veškerou vlhkost na pokožce. Patříte mezi náročnou klientelu, jež si potrpí výhradně na dotyk příjemných osuškách a ručnících? V následujících řádcích vám poradíme, jak takové produkty vybrat, aby vás nezklamaly.

Důležité je, aby byly ručníky jemné i na dotyk, stejně tak by neměla pokulhávat jejich savost a šetrnost k pokožce. Jestliže však nakupujete ručníky a osušky skrze internet, nemáte možnost si je vyzkoušet na omak. Potom se musíte držet následujících rad.

Hustota vláken

Důležité je dívat se na to, jakou gramáž ručníky mají, protože ta vám prozradí o produktu opravdu hodně. Pamatujte, že čím je gramáž vyšší, tím je ručník kvalitnější. Optimální je poohlížet se po ručnících s hustotou vláken alespoň 450 gramů na metr čtvereční. Přesně takové ručníky jsou tvarově stálé, vyznačují se hebkostí a neztratí svou jemnost ani po několika vyprání.

Jaký materiál je nejlepší?

V neposlední řadě se u ručníku a osušky zaměřte na materiál. Prvenství v oblíbenosti si drží samozřejmě bambus, nicméně po kvalitativní stránce není pozadu ani bavlna, která dokáže perfektně absorbovat vlhkost. Bavlněné froté ručníky z dlouhých vláken jsou příjemné na dotek, pevné, a zároveň mají vyšší životnost.

Současný trh je vskutku rozmanitý, co se materiálů i barev týče, a tak do koupelny klidně pusťte různé barvy, vzory a další motivy. Pokud hledáte e-shop specializující se na prodej ručníků a osušek, nahlédněte do nabídky společnosti RodinneBaleni.cz, kde na vás čekají moderní produkty, jež vnesou do vaší koupelny nádech originality a ojedinělosti. Stejně tak si můžete být jisti, že ručníky vydrží dlouhou dobu.

Nabídka nemovitostí

Nové články