doors-1767563_1280

3 tipy pro správný výběr interiérových dveří

Komentáře: 0

Přemýšlíte nad zařízením domácnosti a zbývá vám poradit si s výběrem nových interiérových dveří? Jde o poměrně výrazný prvek, na kterém je dobré dát si záležet. Proto se vám mohou hodit následující tři rady, s jejichž pomocí si jistě zvolíte ty správné dveře.

Hlavně správné rozměry

Prvním předpokladem pro úspěšný výběr jsou určitě správné rozměry. Jen tak mohou dveře dobře fungovat. Většinou bývá velikost otvoru v daných standardních rozměrech, ale může se stát, že zrovna u vašeho bytu se vyskytnou atypicky velké či tvarované dveře. Potom se musíte poohlédnout po firmě nabízející řešení na míru.

Také je dobré zodpovědět si otázku, zda se vám na konkrétní místo budou hodit spíše klasické křídlové dveře, případně zvolíte prostorově úspornou posuvnou variantu.

Volba podle materiálu

Jakmile znáte rozměry a máte rozmyšlený typ dveří, přichází na řadu volba materiálu. U dveří sledujeme vnitřní materiál, kterým může být například voština či děrovaná dřevotříska. Obě tyto varianty jsou vhodné pro běžné použití v interiéru a cenově dostupné. O něco dražší, ale za to odolnější je plná dřevotříska, případně pořádné masivní interiérové dveře.

Kromě vnitřního materiálu je dobré se zajímat také o povrchovou úpravu. Základním typem jsou fóliované dveře, které jsou vhodné pro použití s malou zátěží. Esteticky velmi pěkné a odolné jsou dýhované dveře. Efektní prvek v interiéru vytvoříte s pomocí dveří s prosklenými částmi.

I na vzhledu záleží

Rozměry a použitý materiál představují hlavně funkční vlastnosti. Úspěšný výběr ale spočívá i ve volbě vhodného vzhledu, který bude ladit s dalším zařízením v místnosti. Dveře do bytu jsou dostupné v mnoha barevných variantách, takže si jistě vyberete tu správnou kombinaci zrovna do vašeho interiéru a vytvoříte efektní a funkční zařízení.

Nabídka nemovitostí

Nové články