childrens-for-girls-3368014_1280

Zařiďte dětem útulný pokojíček

Komentáře: 0

V okamžiku, kdy děti přestávají být závislé na matčině náruči, je třeba začít přemýšlet o zařízení dětského pokoje. Pokud máte možnost zařídit ho v místnosti orientované na jih, využijte ji. Pokoj bude slunný, teplý a dítě i vy v něm budete rádi trávit většinu času. Jaké zařízení by v něm nemělo chybět, aby dítěti nic nechybělo a zároveň pokoj nepůsobil přecpaně?

Nejdůležitější vybavení dětského pokoje

Začněme pěkně od podlahy. Ideální je teplá podlahová krytina, přece jen malé dítě tráví většinu času na zemi. Dětské koberce jsou výbornou volbou. Už dítě, které se učí lézt, potřebuje neklouzavou podložku, aby se naučilo správnou techniku lezení. Větší děti ocení koberce s krásnými dětskými vzory. Pro kluky jsou perfektní koberce se silnicemi, holčičky ocení spíše motivy princezen či zvířátek.

Kvalitní spaní je zásadní

Kvalita spánku se u dětí i dospělých odráží ve všech činnostech, které během dne dělají. Rostoucí postel s úložnými prostory vás nikdy nezklame. Matrace by měla být z přírodního materiálu. Dětské povlečení z kvalitní bavlny od českého výrobce vám vydrží několik let. Počítejte s tím, že dětské povlečení budete často prát, proto se vyplatí investovat do povlečení z pevné látky se stálobarevným potiskem. Do malé postýlky budete potřebovat povlečení o rozměrech 90×135 cm a 40×60 cm. Do větší postele můžete pořídit již povlečení klasických rozměrů.

Pozitivní naladění

Nejen děti mají rády světlé prostory. Místnost můžete rozzářit kromě vhodně zvoleného osvětlení také doplňky a příhodnými dekoracemi. Dětské záclony a závěsy nadělají spoustu parády a nebudou vás stát tisíce. Pohádkové postavičky či zvířátka dokážou rozveselit každý pokojík. Drobnější dekorace přizpůsobte zájmům svého dítěte. Pokud je dítě větší, zapojte ho do zařizování pokoje. Je zde větší naděje, že se pak o jeho vybavení bude starat raději a pečlivěji.

Nabídka nemovitostí

Nové články