wedding-1246897_960_720

Svatba

Komentáře: 0

Chystáte svatbu? Den „D“, ač je spojen s romantikou, právě romanticky nezačíná. Čeká vás spousta starostí, vyřizování, dohadování, ale pokud se vám vše podaří zorganizovat, budete ještě po letech na svůj svatební den rádi vzpomínat.

Nejdůležitější je spočítat si, kolik můžete do svatby investovat, a podle toho si stanovit plán. Dále je nutné společně se dohodnout, kde by se měl obřad konat, jde to prakticky kdekoliv, za poplatek oddávající přijede na místo, na kterém se domluvíte. Současně s tím by se mělo řešit i místo, kde se bude konat svatební hostina a kde ubytujete svatební hosty, případně i sebe.

Svatební šaty se dají pořídit za statisíce, ale i za pár stovek, záleží na tom, jaký máte vkus a rozpočet. Letošním trendem jsou květinové šaty, hlubší výstřihy a pro nevěsty, které si to mohou dovolit, šaty, které kopírují siluetu postavy. Svatební šaty by měly podtrhnout vaši osobnost a měla byste se v nich cítit dobře. Účes přizpůsobte výběru šatů, neměl by šaty zastiňovat a poutat pozornost na sebe. Pánové to mají jednodušší, většinou volí klasický oblek, košile ženicha by měla ladit s barvou šatů nevěsty.

Svatební kytice by měla být ve stejném duchu jako svatební šaty, nevolte tedy k jednoduchým šatům pompézní kytici. Ženich by měl mít květinu či dekoraci v klopě a měla by být sladěna s nevěstou. Tradiční jsou i kytice pro maminky snoubenců, družičky a svědkyně, můžete místo nich zvolit trendy květinové náramky na ruku.

Svatební dort a menu je potřeba přizpůsobit prostředí, kde se bude svatební hostina probíhat, a jaké je roční období. Můžete zvolit naprostou českou klasiku, ale stále častěji snoubenci požadují kuchyni světovou, odlehčenou. Obojí lze i zkombinovat. Totéž platí i u svatebního dortu, nejobvyklejší je klasický patrový dort.

Připravte si seznam hostů a ke svatebnímu oznámení můžete přidat i seznam svatebních darů, vyhnete se situaci, že se vám sejdou věci, které nepotřebujete a nechcete.

Svatební prstýnky vybírejte pečlivě, hitem poslední doby jsou hladké bez dekoru pro ženicha, osázené kamínky pro nevěstu. Můžete samozřejmě zvolit klasiku, která vám vydrží celý život a nepodléhá módním trendům.

Videobydleni Vám přeje krásný svatební den!

Nabídka nemovitostí

Nové články