Stylish,Hallway,Interior,With,Mirror,And,Hanger,Stand

Předsíň vytváří první dojem: Zařiďte si ji prakticky a útulně

Komentáře: 0

Předsíň je první místností, do které vkročíme při příchodu do domu. Proto se jedná o velmi důležitý prostor. Měl by být zařízen prakticky, abyste zde mohli odložit obuv i svršky, ovšem zároveň by měl působit také útulně, jelikož nás vítá doma. To může být složité zkombinovat.

Zdroj obrázku 1: New Africa / Shutterstock.com

Nedostatek prostoru

Nejčastějším probléme při zařizování předsíně je nedostatek prostoru. Půdorys domu je totiž přizpůsoben tak, aby byl dostatek místa spíše v ostatních místnostech. Ovšem i předsíň je důležitá, a proto je třeba vymyslet, jak ji vybavit. I pokud zrovna nemáte k dispozici mnoho místa. Obzvláště pokud máte velkou rodinu, je celkem oříšek zajistit dostatek úložného prostoru, aniž byste nábytkem zabrali potřebný prostor, kde se musí každý člen domácnosti pohodlně svléknout a vyzout.

Jelikož se počítá i s malými předsíněmi, můžete bez problému sehnat nábytek do předsíně a chodby již v hotové sestavě. Ta je sestavena co možná nejpraktičtěji tak, aby zároveň poskytla dost prostoru a nezabírala moc místa. Bývají rafinovaně vyřešeny různými posuvnými a otáčecími prostory tak, abyste mohli využít opravdu veškerý úložný prostor. Pokud však hledáte jednodušší řešení pro opravdu malou předsíň, skvěle poslouží obyčejný nástěnný věšák a k němu botník.

Zdroj obrázku 2: Svet_Feo / Shutterstock.com

Výběr věšáku

Oblíbeným řešením jsou věšáky, které se přimontují na stěnu. Nezabírají tak téměř žádné místo, přičemž pojmou mnoho kusů oblečení. Na věšáku by vždy mělo být alespoň jedno místo pro každou osobu v domácnosti, ovšem více je rozhodně lepší.

Druhou možností je dát do předsíně stojanový věšák. Ten nezabere mnoho prostoru, přičemž některé modely jsou tak prakticky řešené, že se toho na ně vejde opravdu hodně. Vždy však dávejte pozor na to, aby tento věšák byl praktický, jelikož jinak si toho na něj moc nepostavíte. Vybírat můžete z klasických dřevěných kousků, ovšem rozhodně se nemusíte bát ani originálních tvarů a výrazných barev. Věšák se tak může stát skvělým doplňkem předsíně, který ji prozáří.

Hlavně prakticky

Jestliže máte v předsíni dostatek místa, pak se nabízí spousta řešení, jak ji vybavit. Případně může podobně posloužit také samostatná místnost, kterou zařídíte jako šatnu. Svým vybavením v podstatě kopíruje šatní skříň. Chybět nesmí tyč na ramínka, police, různé přihrádky a háčky. Díky tomu zde můžete uschovat veškeré sezónní oblečení. Do předsíně se skvěle hodí vestavěná skříň. Do té se vejde všechno důležité, navíc nebude překážet. Skvělým tipem je opatřit její dveře zrcadlem. To se postará o to, že místnost bude působit opticky větším dojmem.

Zdroj obrázku 3: New Africa / Shutterstock.com

Nezapomeňte na botník

Uložení obuvi může být zejména v malé předsíni problémem. Vměstnat totiž dostatečně velký botník není snadné. Jestliže máte rodinu, jistě se vám sejde mnoho párů bot, které je potřeba někam uložit. Možným řešením je pořídit menší botník, do kterého schováte pouze aktuálně nošené boty. Ty, které čekají na svou sezónu, můžete schovat do šatní skříně či třeba do prostoru pod postelí. Jestliže však máte dostatek prostoru pro velký botník, rozhodně se vyplatí si ho pořídit. Z bot totiž opadává spousta nečistot, proto je lepší mít pro ně specifický prostor a neznečišťovat třeba právě šatní skříň.

Příjemný vstup

Pokud máte prostornou předsíň, byla by škoda nevyužít její potenciál. V minulosti tento prostor totiž sloužil jako jakási čekárna, která oddělovala soukromou část bytu. Proto jste zde mohli najít příjemné posezení, díky kterému jste nemuseli postávat mezi dveřmi. Dnes už bývá předsíň moderně vybavena stylovým nábytkem. Právě předsíňové sestavy jsou velmi oblíbené. Důležité je také dostatečně osvětlení, zaujmout můžete zajímavým lustrem či lampou. Zapomenout byste neměli ani na dekorace na stěnu.

Na vybavení předsíně byste si měli dát záležet, jelikož ovlivňuje to, jak se budete cítit po vkročení do bytu. Zařídit ji můžete zcela jednoduše, což se hodí pro malé prostory, přičemž bude i přesto působit elegantně a příjemně. Důležité je nepřehánět to s nábytkem.

Nabídka nemovitostí

Nové články