Mildewed walls

3 metody, které se používají při podřezání zdiva

Komentáře: 0

Ve starších rodinných domech bývá častým problémem vlhkost, a proto je v takovém případě nezbytné podřezat zdivo. Úkolem hydroizolačního materiálu je totiž pohltit vlhkost, a tím pádem zabránit plísním na stěnách a dalším neduhům, které znepříjemňují bydlení. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké způsoby se používají nejčastěji.

Narážení nerezových plechů

Pro vytvoření vodorovné izolační vrstvy se používá vlnitý plech, který se vkládá do ložné spáry zdiva. Pokud se tedy rozhodnete pro narážení nerezových plechů, potřebujete i speciální techniku, která vám usnadní spoustu práce. S pneumatickým kladivem můžete vsunout nerezové plechy ručně, ovšem je to časově i fyzicky mnohem náročnější. Výhodou tohoto způsobu izolace zdiva je dlouhá životnost. Příjemně vás překvapí také vysoká účinnost a odolnost. Technologie má i nějaké nedostatky, a to například ten, že narážení nerezových plechů není tak šetrné, neboť se výrazně zasahuje do konstrukce nemovitosti.

Řetězová pila

Další variantou je sanace vlhkého zdiva pomocí řetězové pily, jež se stala nástupcem ruční řezací pily. V takovém případě se nejprve odstraní omítka tam, kde se má s pilou pracovat. Po vytvoření spáry se do ní vloží izolační materiál, kterým zpravidla bývá sklolaminát, případně polyetylen. Po zaklínování se na izolaci nanese cementová směs, a potom je dílo hotové.

Sanace zdiva chemickou injektáží

Pokud se vám nepozdává podřezání zdiva výše uvedenými cestami, potom je možná ještě sanace za pomoci chemické injektáže. Předností této metody je, že se může použít prakticky u všech druhů staveb. Chemická injektáž je jednoduchá, rychlá a šetrná. Princip je založený na tom, že se póry stavebních hmot zúží speciální injektážní látkou, a tím pádem se do interiéru nedostane vlhkost.

Nabídka nemovitostí

Nové články