Vychytávky do kuchyně

Komentáře: 0

Kdo by to neznal. Jste zabydlení, ale zanedlouho vám ubývá prostor, čas, chuť a možná i nápady, jak si zkrášlit a využít plně účelově svůj byt tak, abyste se v něm cítili co nejlépe a byl praktický. Na trhu existuje celá řada „vychytávek“, které vám usnadní život. Dnes se jim budeme věnovat a ukážeme si některé z nich.

Já, jakožto žena, uvítám pomoc zejména v kuchyni. Teď nemyslím něčí pomoc, do kuchyně mi nelezte, když vařím! 🙂 Mám tím na mysli chytré pomocníky a další různé vychytávky. Někdy stačí jen přemýšlet a být trošku kreativní. Například takové sítko na čaj. Nemusí sloužit pouze na čaj, já ho zásadně využívám i do polévky a do omáček. Vložím do něj potřebné koření, které vám zůstane hezky pohromadě, a nemusíte ho lovit v hrnci plném omáčky, jako jsem to dříve dělávala já. Ano, dnes se dají v obchodě koupit už naporcované pytlíčky, ale nám jde přeci o praktičnost, tak proč nevyužít to, co už máme doma.

Podívejte se na www.biano.cz, kde najdete spousty užitečných, praktických věcí a pomocníků. Nadchlo mě jich hned několik. Třeba takový chlebník 2 v 1, který slouží totiž i jako prkénko na krájení. Takže vytáhnete chleba a hned si ho i ukrojíte bez toho, aniž byste museli sahat někam pro prkénko. Úžasné!

A nebo další věcička, která vám usnadní práci, je dávkovač na špagety. Viděli jste ho už někdy? Výborný pomocník pro ty, co neumějí odhadnout správné množství. Vyhnete se tak zbytečnému plýtvání a budete konečně vědět, na kolik porcí máte špagety rozdělené, dávku si můžete nastavit postupným otevíráním lamel od středu odměrky.

Máte rádi pizzu? Pokud ano, tak jistě víte, že čerstvě vytažená z trouby se dost špatně krájí. Je horká, ingredience se rozpadají, nejde pořádně ukrojit. Tuto vychytávku vidím u málokoho, přitom jednoduchá, nenáročná věc a kolik dokáže ušetřit energie. Jsou to vlastně takové nůžky na pizzu. Ostré jako břitva vám pizzu konečně ukrojí tak, aniž by se rozpadala a drolila. Lopatka nadzvedne pizzu a umožní tak snadné krájení, těsto zůstane pohromadě a nepotrhá se.

V těchto předmětech je budoucnost. Populace roste, vše je vyráběno narychlo, každý chce ušetřit čas i peníze. Někdo má vrozenou kreativitu a má spousty vlastních nápadů, jiný zas potřebuje nalézt inspiraci jinde. Máte-li i vy svůj vlastní nápad nebo vychytávku, napište nám o ní do komentářů, rádi se necháme inspirovat a objevíme třeba něco, co ještě neznáme.

 

Nabídka nemovitostí

Nové články