travolta dům

Jak bydlí celebrity – John Travolta

Komentáře: 0

John Joseph Travolta, známý především jako herec, tanečník, zpěvák, ale i jako miláček dívčích srdcí, má dnes už 63 let. Není třeba ho příliš představovat. Před mnoha lety zazářil ve filmu Pomáda nebo Horečka sobotní noci, po několika neúspěšných počinech v tzv. „béčkových“ filmech byl obsazen do filmu Pulp Fiction, a tím se znovu vyšvihl na hollywoodské nebe, kde prozatím zůstává. Jeho láska k velkým vozům a letadlům ho přivedla na Floridu, kde si pořídil dům s obrovským pozemkem. Jak tedy bydlí slavný John Travolta?

zdroj: www.novinky.cz

Domov amerického filmového herce a vášnivého pilota Johna Travolty vypadá jako zhmotnění snu nejednoho kluka. Má podobu letištního terminálu a částečně tak i funguje. V bezprostředním sousedství soukromé rozjezdové dráhy o délce 2,25 km a s letouny parkujícími doslova přede dveřmi nelze snad ani čekat nic jiného.

Svůj monumentální obytný komplex připomínající napůl hangár a napůl terminál letiště dokonce pojmenoval Jumbolair. Herec byl už od dětství posedlý létáním a prý si vždy přál mít svoje letadlo na zahradě, do kterého by mohl kdykoliv naskočit a vznést se do nebe. Sen si nakonec herec splnil do puntíku, neboť si svůj hangár skutečně doplnil o letadlo, řídící věž i runway, které jsou mu ihned k dispozici. Ve své sbírce má i veteránský Boeing 707, který se vyráběl v letech 1958 – 1979. Naštěstí jeho manželka Kelly má pro druhou polovičku velké pochopení, a tak mu celý letecký projekt, který je vyšel v přepočtu na 95 mil. Kč, schválila.

zdroj:http://www.bornrich.com

Celý dům je zařízen velmi klasicky, ve světlých odstínech modré a zelené a dominantní je kombinace tmavého dřeva a bílé barvy. Vybraný nábytek klade důraz na pohodlí a domáckou atmosféru. Každý pokoj zdobí mnoho bodových světel, protože se herec necítí dobře v tmavých prostorech. Klasickou klimatizaci v celém domě vystřídaly vrtulové větráky, které korespondují s Travoltovou láskou k letadlům a létání.

zdroj: www.architecturaldigest.com

Nabídka nemovitostí

Nové články