osmani blesk.cz

Jak bydlí Osmany Laffita

Komentáře: 0

Osamany Rodriguez Laffita má kubánský původ, ale působí v Čechách jako módní návrhář od roku 1999. Vystudoval uměleckou akademii v Havaně. Je mu 51 let, žije s přítelem a jeho koníčkem je móda, návrhářství ale také fauna. Málokdo ví, že Osmany má rád zvířata a několik jich vlastní i u sebe doma. Jak můžete vidět v úvodní fotce, vlastní například exotického tygra.

Ve stráni v hustém lese se tyčí překrásná secesní vila, kterou postavil v roce 1910 Ladislav Pračka. Místo ani architekturu si nevybral náhodou. Dům byl totiž postaven jako místní hvězdárna, proto musela poloha přesně odpovídat požadavkům na co nejpřesnější vědecké výzkumy. Vilu časem koupila rodina Pospíšilova, která ji věnovala jako svatební dar dceři, jejíž manžel byl vášnivý astronom. Jak léta plynula, vila dobře sloužila svému účelu. Po válce se však z luxusního vyhlášeného sídla stal polozbořený tichý dům, k němuž by se dostal snad jen princ, jdoucí se šavlí v ruce vysvobodit zakletou princeznu. Nebyl to sice on, kdo vysvobodil spící vilu k životu, ale činorodý Osmany, který ji před léty objevil, když se byl koupat nedaleko odtud. Za tu dobu se tu skutečně hodně změnilo.

zdroj:blesk.cz

Dvoupatrový dům je opraven v původním secesním stylu. Nejzajímavějším místem v celém domě je určitě poslední patro hvězdárny, které je navrženo v otevřeném prostoru. Ve výklenku má módní návrhář svou pracovnu a vyvýšené části dominuje pohodlná sedačka.

Známý návrhář velmi rád vaří a jeho kuchyně je tedy velká. Je podobná té, jako má jeho maminka na Kubě. Převládá v ní masivní dub a mramor. Mezi vychytávky patří dřez, který je z jediného kusu mramoru a důmyslná dvířka skříněk, která se zasouvají do sestavy, stejně jako výsuvné police s kuchyňskými roboty a mixéry. Při navrhování kuchyně se estét zaměřil na to, aby vše bylo schované a místnost tak působila stále uklizeně. Osmany má rád pořádek, což je o něm známá věc.

Nabídka nemovitostí

Nové články