doors-1767562_1920

Vchodové dveře: Pěkné i bezpečné

Komentáře: 0

Každý může mít jiné požadavky na vchodové dveře. Ovšem ať už máte jakýkoliv vkus, finanční možnosti atd., vždy by pro vás měla být důležitá odolnost, a tím i jejich bezpečnost. A samozřejmě důležitý je rovněž design. Jde o vizitku vašeho bytu, či domu. Pojďme si shrnout základní parametry výběru.

Materiály vchodových dveří

Jedním z nejdůležitějších parametrů výběru je materiál. V podstatě máte tři hlavní možnosti – plast, dřevo a hliník. Všechny varianty lze doplnit sklem a celkově můžete jednotlivé materiály kombinovat.
A jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých řešení? Plast je oblíbený a rozšířený díky své příznivé ceně. I zde je však velké cenové rozpětí, přičemž (jak už to tak bývá) není nejlepší sáhnout vždy po nejlevnějším výrobku. Technologie výroby, a tím i celková kvalita produktu se liší. Z dalších výhod plastu si uveďme široký výběr z mnoha barev a dekorů. Seženete různé imitace. Pokud se vám líbí dekor dřeva, ale je pro vás příliš drahý, či z jiného důvodu nevyhovující, je napodobenina vhodnou alternativou. Z nevýhod to je především větší náchylnost na vlivy počasí, tudíž se moc nehodí pro venkovní vchodové dveře. Samozřejmě opět závisí na tom, jaký konkrétní výrobek zvolíte.
Dřevěné dveře jsou dražší, ale jsou klasikou, která dobře vypadá, dlouho vydrží a mnozí lidé na ně zkrátka nedají dopustit. Pokud se i vy pro ně rozhodnete, počítejte s tím, že vyžadují větší údržbu.
A co hliník? Jde o elegantní trendy řešení. Hodí se především k moderním domům. Oceníte snad všechny vlastnosti tohoto materiálu. Snad jediným negativem je jejich vysoká cena.

Podle čeho ještě vybírat vchodové dveře?

Většina lidí vybírá dveře s ohledem na design, ale velmi důležité je i zabezpečení. Mějte svůj domov chráněný proti nezvaným návštěvám. Jednotlivé produkty se dělí do tříd dle bezpečnosti. Je jich šest. Pro vchodové dveře do bytu nepotřebujete nejvyšší třídu, ale nějak zabezpečené proti zlodějům by být měly. Mnohdy to vyžadují i pojišťovny. Odolné dveře mají masivní rám z tvrdého dřeva a nechybí jim ani speciální výplň s požární odolností, ty se nejvíce hodí jako vchodové dveře do domu.
Celkově se při výběru konkrétního výrobku zaměřte na výplň dveří, dále dobře promyslete umístění a rozměry, nároky na zvukotěsnost, další příslušenství a samozřejmě v neposlední řadě je třeba zvážit váš finanční rozpočet. Ten si nejlépe připravte předem. Snadněji pak najdete optimální produkt pro vás.

Tip na prodejce

Už máte představu, jak by měly vaše nové vchodové dveře vypadat a hledáte nejvhodnější řešení? Podívejte se na https://erkado.cz. Internetový obchod Erkado nabízí i interiérové dveře – posuvné, shrnovací, skleněné, dále také zárubně, kování, stavební pouzdra, okna atd. Konkrétně venkovní najdete na adrese https://erkado.cz/vchodove-dvere/venkovni-vchodove-dvere. Jaké budou nejlépe vyhovovat vašim nárokům?

Nabídka nemovitostí

Nové články