real-estate-3408039_1280

Jak připravit nemovitost na prodej?

Komentáře: 0

Inzerované fotky, dobrý první dojem a příjemné prostředí – to vše jsou parametry, které hrají u prodeje nemovitosti velkou roli. Hladký a bezproblémový proces prodeje sice spadá hlavně na bedra dobré realitní kanceláře, co však můžete udělat vy sami?

Odlište se

Zrealizovat rychlý a snadný prodej nemovitosti není jen tak. Především záleží na službách realitní kanceláře, která vás celým procesem provádí. Některé společnosti totiž kromě poradenství, právního servisu či odhadu ceny nemovitosti nabízí i profesionální nafocení daného objektu. Fotografie jsou totiž pro prodeji klíčové. Pouze kvalitní fotografie, na kterých je zachycena atmosféra a zdůrazněny všechny přednosti bydlení, prodávají. Snažte se propagovat kladné stránky domu či bytu a zaměřit se na to, proč by měl potencionální zájemce bydlet zrovna zde. Renovovaná koupelna, prostorná kuchyně či velká terasa vyfocená správným způsobem může způsobit to, že vaše nemovitost nezapadne mezi ostatní inzeráty.

Čistota na prvním místě

I když na fotografiích případné nedostatky zamaskovat jdou, při osobní prohlídce mohou být snadno odhaleny. Uklizený a příjemný prostor dokáže zaujmout mnohem širší okruh zájemců než vybydlený holobyt. Ještě než se tedy vrhnete do fotografií (a pokud je to potřeba), vymalujte stěny, proveďte velký úklid a prostor naaranžujte. Pokud v prodávaném bytě či domě stále bydlíte, před prohlídkou schovejte všechny osobní věci. Fotky dětí, medaile, pelíšky pro mazlíčky, upomínkové předměty či magnety na ledničce totiž případnému kupci mnohem více ztíží představu, jak by v dané nemovitosti mohl bydlet a jak by si ji mohl zařídit podle vlastních představ. Dobrou volbou je také místnosti „provzdušnit“ – tedy zbavit je přebytečného nábytku. Ideální je přiblížit se vzhledu hotelového pokoje. Každý, kdo přijde na prohlídku, si tak bude ihned připadat jako doma. Pokud si sami nevíte rady, můžete využít služeb interiérových designérů či odborníků na home staging.

A co vy? Jaké máte zkušenosti s prodejem nemovitosti?

Nabídka nemovitostí

Nové články