flame-580342_1280

Jak poznáte, že je čas na změnu dodavatele energií? Podle těchto aspektů

Komentáře: 0

Pravidelné platby za elektřinu i plyn jsou součástí běžného života a mnozí z nás je takto i berou. Jsou-li poněkud vyšší, řeší situaci tak, že zateplí objekt, případně změní druh vytápění nemovitosti. Na to, že by ale mohli platit méně díky změně dodavatele, nemyslí. Je to škoda, protože se tímto způsobem dají ušetřit nemalé částky. Poznat, kdy je zapotřebí samotného dodavatele vyměnit, není zrovna jednoduché. My se zaměříme na celkem tři aspekty, podle nichž to bude hračka.

Ceny energií jsou neúměrně vysoké

Tím asi nejmarkantnějším ukazatelem je bezesporu výše záloh za energie a celková suma, kterou musíte v ročním intervalu investovat. Pamatujete si na dobu, kdy jste ještě odebírali levný plyn a elektřinu? Pokud ne a částky jdou každým rokem nahoru, je bezesporu něco špatně. Optimální je v takovouto chvíli provést porovnání online a zjistit si, kolik byste za stejný odběr museli hradit u některé konkurenční společnosti.

Komunikace ze strany dodavatele vázne

Máte nějaký problém týkající se elektřiny či plynu? Chcete se zeptat na ceny, případně na cokoli jiného dodavatele? Spolehlivou společnost poznáte především podle toho, že s vámi bude vždy komunikovat. Měla by vám jakékoli problémy objasnit, a to do nemenších detailů. Budete-li chtít levnou elektřinu, rozhodně se stávající dodavatel nemůže na nic vymlouvat. Buď cenu sníží, nebo půjdete konkurenci.

Nevyznáte se ve smlouvě

Pozor je třeba dát také na maximálně transparentní podmínky ze strany dodavatele energie. Jakékoli nejasnosti v podmínkách poskytování být nemohou, a to jak na webových stránkách dodavatelské společnosti, tak i ve smlouvě. Pokud nevíte, ke komu přejít, určitě se podívejte na https://www.epet.cz/, kde najdete spousty informací o cenově výhodných tarifech jak za elektřinu, tak i za plyn.

Nabídka nemovitostí

Nové články