bed-1158267_1280

Nakupujete postel? Na tyto 4 důležité věci nesmíte zapomenout!

Komentáře: 0

Zařizování ložnice představuje poměrně náročný proces. Není se čemu až tolik divit, protože sem patří spousta různých zařizovacích předmětů. Vévodí jim ale jeden jediný, a to postel. Právě její pořízení by mělo být na prvním místě. Podle čeho se při výběru toho správného modelu orientovat? Aspektů je spousta. My se v následujících řádcích pokusíme upozornit na 4 nejdůležitější a samozřejmě doporučíme i spolehlivého výrobce, respektive i prodejce, postelí a veškerého vybavení, které s nimi souvisí.

Materiál konstrukce v hlavní roli

Volba materiálu, z něhož je postel vyrobena, musí být na prvním místě. Nejoblíbenější je bezesporu po dlouhá léta masivní dřevo. Vždyť takovéto masivní dřevěné postele najdeme ještě v ložnicích našich prarodičů. Důvody jsou vcelku jasné, přičemž tím hlavním je maximální výdrž dřeva. To je ryze přírodním materiálem. Když si ostatně přivezete postel či jiný nábytek přímo domů, krásně voní a působí naprosto přirozeným dojmem. U postelí vyrobených z dřevotřísky se s takovýmto příjemným pocitem nesetkáte. Mnohdy jsou pro levnější dřevotřískové modely charakteristická i mnohá syntetická pojiva. Poslední vcelku nakupovanou alternativou jsou postele z kovu. Ty ale nebývají tak bytelné a kov je chladným materiálem, s nímž se v ložnici nijak výrazně nepočítá.

Povrchová úprava v přírodním kabátu

Tady si dejte pozor především na to, aby byl povrch maximálně hladký. Na konstrukci postele nesmí být z vnější strany vůbec žádné třísky ani cokoli jiného, co by mohlo být jakkoli ostré. Určitě se dívejte po postelích, jejichž povrch je ošetřen kvalitní přírodní lazurou. Ta je jednak pro člověka maximálně přirozená a jednak dá vyniknout klasické přírodní textuře masivního dřeva.

Kvalitní kování

Tady se určitě zaměřte na to, aby bylo kování maximálně pevné a efektivně spojovalo jednotlivé části postele. Velmi důležitý je u postelí s úložným prostorem především mechanismus výsuvu, jenž musí být řešený co nejdůmyslněji. Při vysouvání byste měli vyvinout co možná nejmenší sílu.

Dostatek úložného prostoru

Předem si zjistěte celkový objem užitného místa, který daný model postele s úložným prostorem nabízí. Udáván bývá tradičně v litrech. Určitě dbejte i na to, aby byl úložný prostor ohraničený ze všech stran. Ložní prádlo přece není možná dávat třeba na zem, případně nemůže jen tak z postele vypadnout a ušpinit se. U mnohých podezřele levných variací postelí se s tímto bohužel lze setkat.

Nakupte si pohodlně online přímo u výrobce

V každém případě se vyplatí pořídit si postel u samotného výrobce. Získáte tak jednak záruky vysoké kvality a jednak také nízké ceny. Velmi pestrou nabídku najdete na spime.cz. Vybrat si tady mimo jiné budete moci i ze spousty roštů, matrací a ostatního vybavení ložnice.

Nabídka nemovitostí

Nové články