the-interior-of-the-3475656_1280

V minimalistických prostorech se neuklízí. Není totiž co

Komentáře: 0

Vystačíte si s málem? Možná právě pro vás je minimalismus jako stvořený. Vyniknou v něm vaše názory, osobnost i životní styl! 

Jednoduché linie, maximální funkčnost i účelnost, to jsou hlavní znaky minimalismu coby stylu v interiérovém designu. Dokázali byste v takovém prostoru žít? V prostoru, který de facto nepřeje záclonkám, soškám a ozdobám všeho druhu? 

Kdo to je minimalista?

Považujete se za minimalistu? O koho se vlastně jedná? Minimalistické obydlí je na první pohled velmi skromné, vybavené jen tím skutečným základem, bez něhož se jeho obyvatel zkrátka neobejde. Takové prostory jsou pak mnohem vzdušnější a dobře v nich proudí energie. Rádi byste tak žili i vy? Poradíme vám, co pro to budete muset udělat.

Začněte ve své skříni

Nejlepším místem, kde s minimalismem začít, je šatní skříň. Provětrejte svůj šatník a nemilosrdně se zbavte všech věcí, které jste alespoň rok neměli na sobě. Podařilo se vám zredukovat jeho obsah alespoň na polovinu? Pokud ano, jste na správné cestě.

Nábytek? Jedině funkční

Druhým bodem bude nadbytečný nábytek, se kterým byste měli naložit stejně jako s obnošeným šatstvem. Minimalismus je totiž v první řadě funkční. Nepřeje kouskům na okrasu, ale kouskům, které obyvatelům skutečně slouží. Ruku na srdce, kolik jich doma máte? Drobné stoličky, stolečky, taburetky, zkrátka všechno, co je u vás doma „navíc“, by mělo jít pryč.

Zbavte se ozdob a suvenýrů

Stejně jako veškeré suvenýry a ozdoby, na které po většinu roku sedá prach. Uchovejte pouze kousky, které pro vás skutečně něco znamenají. A ty, jichž se nedokážete vzdát, skryjte v sofistikovaných úložných prostorách.

Zaměřeno na sklo a plast

Nábytku by celkově v místnosti mělo být málo, zato by měl být kvalitní a především funkční. Z materiálů dejte přednost sklu a plastu. Vhodné jsou například průhledné stolky i židle. V každé místnosti by také neměla chybět jedna výrazná dominanta, ať již v podobě pěkné sedačky, obrazu, moderní sochy nebo třeba dřevěné podlahy s výraznou strukturou.
Obyvatelé minimalistických prostor svorně tvrdí, že se jim u nich doma především dobře dýchá. A obzvláště ženy si pak cení skutečnosti, že se v nich téměř nemusí uklízet. Není totiž co.

Nabídka nemovitostí

Nové články