light-bulbs-1125016_1280

Není žárovka jako žárovka. Proč vybrat zrovna LED?

Komentáře: 0

Pokud stále používáte klasické wolframové žárovky, měli byste uvažovat nad jejich výměnou. V­ posledních letech je vytlačily úplně jiné, mnohem úspornější technologie. Obrovský boom zažívají například LED žárovky, a to hned z několika důvodů.

Princip LED technologie je známý desítky let, ovšem až v poslední dekádě se začala prosazovat ve svítícím průmyslu. Prošla poměrně dlouhým vývojem a obdobím miniaturizace. V současné době představují LED žárovky praktické řešení.

LED žárovka vám ušetří

Výrobci uvádí, že LED žárovky dokážou ušetřit až 80 % spotřebované energie oproti klasickým žárovkám, což je vskutku úctyhodný výkon. Pokud bychom měli rozdělit žárovky do energetických tříd, tak ty wolframové jsou v třídách E, F a G, zatímco LED žárovky se zařazují většinou do skupiny A.

Jestliže jste se doposud bránili LED žárovkám kvůli tomu, že klasické varianty mají příjemnější světlo, mile vás překvapí, že se dá koupit nejen LED žárovka studená bílá, ale také LED žárovka teplá bílá. Právě teplá bílá je pro oči mnohem příjemnější.

Jaké druhy LED žárovek jsou k dostání?

Současný trh je navíc natolik rozmanitý, že můžete sehnat různé druhy LED žárovek. Oblíbená je chytrá žárovka, přičemž jak už samotný název napovídá, je možné ji napojit na chytrá domácí zařízení a ovládat ji přes mobilní telefon. Další možností jsou retro žárovky, které sice vypadají jako klasické někdejší „wolframovky“, ovšem uvnitř se skrývá moderní LED technologie.

Samostatnou skupinu tvoří stmívatelná LED žárovka, u níž je možné regulovat intenzitu světla dle aktuálních potřeb. Jakmile se večer budete dívat na televizi, světlo si dáte na co nejnižší jas, zatímco k práci zase oceníte co nejvyšší jas, aby nebyly vaše oči unavené.

Pokud si chcete objednat LED žárovky, udělejte to přes internet, protože v e-shopech jsou ceny přijatelnější. Podívejte se třeba do e-shopu e1.cz.

Nabídka nemovitostí

Nové články