floor-2221787_1280

Podlahové vytápění vám zahřeje nohy

Komentáře: 0

Stavíte dům a přemýšlíte o efektivním způsobu vytápění? Zvažte podlahové. Nejenom studené nohy se s ním stanou minulostí. 
Podlahové vytápění v současné době jednoznačně patří mezi jeden z nejmodernějších způsobů vytápění vůbec. Jeho princip je v podstatě jednoduchý: sálavý element zahřívá stěny, od nichž se následně otepluje i vzduch v místnosti.

Konec přesušeného vzduchu v bytě

Pro podlahové vytápění hovoří fakta. Ve srovnání s ostatními topnými systémy v první řadě zachovává ideální vlhkost v interiéru, jež se pohybuje okolo padesáti procent. Pro alergiky a astmatiky se tak jedná o jedná o jeden z nejvhodnějších způsobů vytápění vůbec.

Žádné radiátory

Majitelé podlahových vytápěcích systému si také cení skutečnosti, že do místností není třeba instalovat ne zrovna estetické radiátory. Potrubí je, jak je zřejmé z názvu, sofistikovaně ukryto v podlaze. S tím souvisí i snížení prašnosti, jež je kamenem úrazu většiny topných systémů. Systém je navíc téměř bezúdržbový.

Nízká teplota samotné podlahy

Teplota samotné podlahy přitom není nijak závratně vysoká, pohybuje se v rozmezí mezi dvaadvaceti a pětadvaceti stupni, což je i pro bosá chodidla tak akorát. Teplota vzduchu v místnosti se při této hodnotě následně vyšplhá ke dvaceti až jednadvaceti stupňům, což je dle odborníků ideální hodnota. Teplotu podlahy je ale samozřejmě možné zvýšit, a to až do necelých čtyřiceti stupňů. Z tohoto důvodu se nemusíte zdráhat instalovat podlahové vytápění i do místnosti, jako je koupelna.

Nevýhody podlahového vytápění

Mezi nevýhody podlahového vytápění uživatelé uvádějí jeho pomalejší rozjezd. Systém se ve srovnání s radiátory nahřívá delší dobu. O to déle ovšem po vypnutí zase chladne. Pokud o instalaci podlahového vytápění uvažujete, poraďte se s nezávislým odborníkem a zvažte pro a proti. A samotnou instalaci samozřejmě přenechejte profesionálům.

Nabídka nemovitostí

Nové články