bedroom-690129_1280

Starší byty jsou vynikající investicí do bydlení

Komentáře: 0

Drahé bydlení, na které většina Čechů nedosáhne. Nemovitosti tak většinou skupují zahraniční investoři, kteří je draze pronajímají. Proč ale toužit po nově postaveném domě, když můžete mít kvalitnější a architektonicky cennější skvost mnohem výhodněji?

Drahé a levné byty Praze

Neutěšená situace na českém realitním trhu rezonuje společenskými debatami už řadu let. Jen pro srovnání – v roce 2013 stál metr čtvereční nového bytu v Praze necelých 55 000 korun, o pět let později se částka skoro zdvojnásobila! Kdo tedy skupuje nové byty v naší metropoli? Bohatí podnikatelé, ale velmi často investoři ze zahraničí. Přitom byty na prodej v Praze nejsou pouze ze sféry novostaveb. Starší zástavba má své kouzlo a investičně lepší potenciál do budoucna. Dnešní nové developerské projekty jsou mnohdy ošizené a nekvalitní. Ovšem budovy, které vznikly i v minulých stoletích, mají pevné základy. A díky pravidelným rekonstrukcím patří ke skvěle obyvatelným nemovitostem. Pokud se respektují původní architektonické prvky, představují tyto byty v Praze lukrativní bydlení.

Nejlepší byty na prodej v Praze

Profesionální stavební firmy se dnes velmi zaměřují na rekonstrukce původních prostor nejen bytových, ale i nebytových. I z různých ateliérů lze vytvořit útulné bydlení, například půdní byt. Z půdy zase lze vytvořit velkorysé bydlení. Díky těmto rekonstrukcím se k pěknému bydlení dostanou nejen ti movitější, ale rovněž seženou své zázemí i méně zajištěné vrstvy obyvatel jako například mladí lidé či senioři. Prodej bytu proto nemusí být tak bezvýchodnou situací pro kupující. Lze dnes nalézt spoustu možností, jak se dostat ke kvalitním realitám. Nesmíte se jen koukat po nových zástavbách. Naopak ty starší pro vás symbolizují kvalitu, protože přečkaly desítky let. Zatímco nové developerské projekty mnohdy provází nepříjemnosti, že bylo leccos ošizeno.

Nabídka nemovitostí

Nové články