money-2724241_1280

Jak získat výhodnější hypotéku? Refinancujte!

Komentáře: 0

Blíží se konec fixačního období úrokové sazby u vaší hypotéky a nelíbí se vám, co nového si pro vás stávající poskytovatel připravil? Chcete zaplatit méně a získat výhodnou hypotéku? Najděte si nabídku na refinancování. Celý proces je snadný a ušetřené částky mohou být zajímavé.

Kdy a proč refinancovat hypotéku?

Ideální čas na refinancování je ve chvíli, kdy vám končí fixace úrokové sazby a je potřeba uzavřít novou smlouvu s novým a často i vyšším úrokem. Tato změna se může promítnout do nežádoucího zvýšení jednotlivých splátek, případně prodloužení celkové doby splácení. Obě varianty nejsou nic příjemného a znamenají často zbytečnou komplikaci, protože existuje elegantní řešení, jak se znovu dostat k nejvýhodnějším podmínkám a co možná nejnižší úrokové sazbě. Jde o refinancování hypotéky, kdy ji převedete od stávajícího poskytovatele k novému. Hlavním důvodem je snaha dosáhnout na lepší podmínky a ušetřit, což se téměř vždy podaří. Musíte si však vybrat správnou a výhodnou nabídku, aby se refinancování opravdu povedlo. Týká se to hlavně hypotéky na dům, byt, či stavební pozemek, ale může jít také o hypoteční úvěr za účelem rozsáhlé rekonstrukce nemovitosti.

Propočítejte si nejvýhodnější nabídku

Jestliže se chcete pustit do hledání nové nabídky na refinancování hypotéky, čeká vás podobný výběr jako u každé jiné půjčky. Hlavní roli hrají čísla, díky kterým zjistíte, kolik vlastně zaplatíte navíc nad vypůjčenou částku. V případě hypotéky se pohybujete v miliónových číslech, takže se počítá každá desetina úrokové sazby směrem nahoru nebo dolů. U nižší úrokové sazby můžete ušetřit klidně i poměrně velké množství peněz, což určitě není nic zanedbatelného, a obětovat trochu času pro hledání správné nabídky k refinancování se jistě vyplatí.

Pro usnadnění výpočtu je k dispozici hypoteční kalkulačka, kam zadáte všechny důležité údaje a získáte výslednou nabídku v podobě úrokové sazby. Pokud se vám číslo, jaké vidíte, zamlouvá, ale ještě se chcete poohlédnout jinde, není problém. Danou úrokovou sazbu máte garantovanou až 30 dní po zobrazení této nabídky.

Pro jednotlivce i dvě domácnosti

Výhody refinancování hypotéky mohou využít jednotlivci, případně páry. Nabídka je navíc vhodná až pro 4 osoby ze dvou domácností. I to může být cesta, jak výrazněji ušetřit a zbytečně nepřeplácet hypotéku. Pro ověření nové výhodné nabídky a toho, zda všechno bude sedět i na váš konkrétní případ, můžete využít bezplatnou linku, nezávazný formulář nebo přímo osobní návštěvu pobočky. Prohlédněte si stránky a zapřemýšlejte nad tím, jestli náhodou nechcete ušetřit několik tisíc korun volbou lepšího poskytovatele hypotéky s výhodnější nabídkou. O většinu administrativních záležitostí se nebudete muset starat, takže ani nejde o nic komplikovaného.

Nabídka nemovitostí

Nové články