paint-933395_1280

Malování může být hračka

Komentáře: 0

Komfort bydlení dnes představuje také dokonalost našeho interiéru. Čím více energie vynaložíme za účelem vytvoření krásného a útulného domova, tím bude naše práce dokonalejší. Malování bytu je činnost, která mnohé z nás baví a někdo může stěny bytu malovat třeba co dva roky. Jiný se spokojí s tím co má i deset let.

Jak tedy správně vymalovat

Všichni víme, že slovo „malovat“ je spojeno s krásou. Je tomu opravdu tak, protože barva, a to může být jakákoliv, je schopna přinést nový nádech do domu, dát místnosti jedinečný vzhled  a originalitu. Výběr barvy by měl být samozřejmě na nás, ale barva by měla být zcela bezpečná pro lidské zdraví. Doporučuje se dávat přednost rychle schnoucím barvám, které nemají nepříjemné pachy, jsou snadno aplikovatelné a nevyžadují žádné speciální dovednosti. Pro správný výpočet množství barvy je důležité změřit místnost a spočítat její plochu.

Malý byt, tmavá místnost a správný výběr odstínu

Pokud se před samotným malováním dopustíme nevhodného výběru odstínu a typu barvy, věřme, že máme na svědomí nenávratnou chybu. Abychom zvolili ten správný odstín, můžeme si vzít vzorník barev a společně s rodinou tak můžeme zkoumat, jaká barva by byla vhodná právě do obýváku nebo do ložnice. Široká paleta barev nabízí neskutečné množství možností. Pravidlem zde ale zůstává, že v jedné místnosti bychom neměli použít více jak tři odstíny z jedné barvy a musíme také myslet i na ostatní místnosti v bytě.

Bílá je prostě bílá

Královnu mezi barvami, tedy bílou, můžeme najít prakticky v každé místnosti v domě. Je to základní barva, kterou můžeme kombinovat prakticky s každou barvou z našeho vzorníku a nic tím nezkazíme. Bílá je považována za andělskou, čistou a něžnou barvu. Některým spíše připomíná zdravotnická zařízení, ale právě v takových případech můžeme o to víc kombinovat s různě barevnými doplňky. Navíc opticky zvětšuje prostor, je vzdušná, a tak trochu odlehčuje. Asi nevhodnou je bílá do chodeb, kdy se může stát, že se stěny rychle ušpiní, ale je to otázka výběru a naší volby.

Barvami lze zvětšit nebo zmenšit prostor

Jde samozřejmě o optické zvětšení nebo zmenšení prostoru, ale jde to. Pokud máme malý byt a chtěli bychom ho barvami opticky zvětšit, měli bychom se určitě vyhnout červené. Ta malý prostor ještě zmenšuje, a navíc je to hodně ohnivá a energická barva, která může vyvolávat i agresi. Sladit bychom měli především barvu podlahy do celého bytu stejnou a co se týká stěn, tak zde použít světlé odstíny. Také známé pravidlo „jedna barva tři sytosti“, je vhodná pro malý byt. Zkusme to a uvidíme, jak bude najednou náš byt jiný.

Profesionální malíři

Někdo ale na malování či jiné domácí práce příliš není, a tak vyhledává schopné řemeslníky, kteří nám nejen vymalují byt, ale také opraví vodovod nebo ucpaný odpad. Současný trh služeb nabízí mnoho řemeslníků, hodinových manželů a firem, které nabízejí své profesionální služby za nízké ceny. Tady se ale musíme mít na pozoru, protože nízké ceny a rychle zhotovená práce může skrývat v mnoha případech nekvalitní a levný materiál, nedodržené technologické postupy, a tudíž i možné nedostatky a reklamace. Vybírejme proto zodpovědně.

Nabídka nemovitostí

Nové články