key-3348307_1280

Co dělat v případě, že se nám zabouchnou dveře

Komentáře: 0

Asi jsme to určitě alespoň jednou v životě zažili, díky průvanu nebo naší neopatrnosti se nám jednoduše zabouchnou dveře od bytu. My se najednou ocitáme na chodbě, ještě ke všemu v pyžamu a spěcháme do práce. Co dělat nejdříve a jak postupovat v takovém případě dál?

Pomoc profesionální zámečnické firmy

V prvním případě bychom neměli panikařit a měli bychom se jen zhluboka nadechnout. Pokud se nám například s pomocí sousedů nepodaří zámek dveří otevřít, musíme zavolat odbornou firmu. V mnohých případech nabízejí tyto firmy služby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Když si tedy uvědomíme, že je vlastně sobota večer, nemusíme mít obavu z toho, že bychom museli na otevření čekat až do pondělí. Specialisté na tyto případy mají své mnohaleté a praktické zkušenosti, takže je asi žádný případ nemůže překvapit. Své portfolio služeb mají tyto firmy nabyté nejrůznějšími službami, které nejenže pomohou otevřít zabouchnuté dveře, ale nabízejí rovněž montáž bezpečnostního kování, montování mechanického zabezpečení pro kancelářské skříně, stoly, kartotéky aj.

Nedávejme zlodějům šanci

Pokud přemýšlíme nad tím, jak bychom měli správně dveře zabezpečit, a to zejména v případě, že máme před sebou dlouhou cestu do zahraničí, odpověď nám může dát také odborný technik řemeslné firmy, která se zabývá právě zabezpečením vchodových dveří, výměnou zámků a jinými zámečnickými pracemi. Můžeme požadovat také bezpečnostní kování, které patří do určitých tříd bezpečnosti. K běžnému standardu se k tomuto bezpečnostnímu kování dodává karta s pěti klíči.

V případě, že máme hodně cenný majetek nebo se zkrátka obáváme o svoji bezpečnost, můžeme si nechat nainstalovat přídavný zámek. Tento přídavný zámek nejenže zvyšuje zabezpečení dveří, ale jeho instalace není nikterak složitá. Přídavný zámek se nainstaluje na vnitřní stranu dveří a není k tomu zapotřebí žádný klíč. Mechanismus takového přídavného zámku funguje na principu závory, která se po otočení ovládacího prvku zasune do pouzdra.

Laická neodbornost se nemusí vyplatit

Samozřejmě se v životě stávají i situace, kdy se sami chceme stát hrdiny a vše si chceme vyřešit sami. Jistě, situace je poněkud vážnějšího charakteru, neboť jsme ve spodním prádle, v lepším případě v pyžamu, na chodbě, kde nás okukují věčně zvědavé sousedky staršího data, a my si najednou nevíme rady. Napadají nás všelijaké myšlenky, a tak se snažíme celou situaci vyřešit po svém. Můžeme tedy požádat sousedy, aby nám půjčili alespoň šroubovák, se kterým se určitě podaří dveře otevřít. Chyba! Tady se dostáváme do situace, kdy můžeme svou laickou neodborností zámek poškodit. Poté nezbude nic jiného, než profesionální zámečníky zavolat. Proto bychom měli najít takové řešení, které by nás nijak neomezilo, nepoškodilo zámek u dveří a zároveň nám pomohlo ze svízelné situace. Profesionální zámečnická firma a jejich spolehliví pracovníci je to nejlepší řešení pro danou situaci, kde stoprocentně víme, že si v každém případě dobře poradí.

Nabídka nemovitostí

Nové články