Mal

Užijte si aktivní dovolenou v České republice s tuzemským cestovním pojištěním

Komentáře: 0

Cestovní pojištění není zdaleka určené pouze pro výjezdy do zahraničí. I když se vydáte jen na druhý konec naší republiky, rizika na vás čekají. Neštěstí se neptá, v které jste zrovna zemi, a vyplatí se být připraven.

Proč se pojišťovat na dovolenou v České republice?

Ať už se vydáte na horskou túru, cyklistický výlet, lázeňský pobyt, budete sjíždět jednu z našich řek nebo se vydáte jen tak trampovat po českých luzích a hájích, zamyslete se nad tím, co vše se vám může na každé z těchto událostí přihodit. Říkáte si, že když se zraníte, ošetření i případnou léčbu vám proplatí vaše zdravotní pojišťovna. O tom ale tuzemské cestovní pojištění není. Naopak, slouží pro řadu jiných podobně nepříjemných situací.

Představte si například, že sjíždíte kopec na kole a, byť omylem, někoho srazíte. V takové chvíli se vám bude hodit pojištění odpovědnosti. Můžete tak z něj uhradit poškozenému jednak jeho zničené sportovní či jiné vybavení i náhradu za jeho léčbu. Pokud by mělo dojít i na finanční odškodnění za trvalé následky, ty se šplhají až k milionům korun. Podobných příkladů existují desítky, pokud si tak chcete naplno užít aktivní dovolenou a nestrachovat se, co se vám kde povede provést, je pro vás tuzemské cestovní pojištění tím správným řešením.

Co tuzemské cestovní pojištění kryje?

Cestovní pojištění v tuzemsku slouží především pro krytí nepředvídatelných rizik. Pojistit si můžete zavazadla pro případ krádeže nebo zničení přírodní katastrofou či odpovědnost za škodu na zdraví nebo majetku jiné osoby. Do pojištění lze zahrnout i rozšíření úrazového pojištění, trvalé následky úrazu nebo smrt následkem úrazu. Je pouze na vás, co vše do vašeho konkrétního pojištění zahrnete. Pojistit se můžete i pro případ zrušení nebo přerušení vaší plánované cesty například z důvodu nemoci či zranění.

Pojištění je primárně určeno na soukromé i organizované turistické cesty po České republice, lyžařské kurzy, školy v přírodě nebo lázeňské pobyty. Lze pojistit i jinou osobu.

Jak pojištění získám?

Velikým benefitem je, že si můžete sjednat své cestovní pojištění online. Patří tak k těm vůbec nejsnadněji dosažitelným, nezabere vám více než 2 minuty. Jediné, co kromě osobních údajů uvedete, je termín, cíl a účel vaší cesty. Pozor si při sjednávání dejte na výše limitů, aby vám v případě potřeby pokryly vaše výlohy.

Výhody tuzemského cestovního pojištění

Tuzemské cestovní pojištění u pojišťovny Generali uzavřete již za 4 Kč za den, pro dítě dokonce za 3 Kč denně. Navíc můžete využít rodinných a skupinových slev. Za 1,5 % ceny zájezdu se lze pojistit proti stornu cesty.

Připravená pro vás jsou i doplňková připojištění. Kromě již zmiňovaného zrušení či přerušení cesty se jedná o pojištění sportovních činností. Na pojistné krytí dosáhnete i při vodních sportech (rafting, kanoistika, plachtění, rekreační potápění), zimních (lyžování, snowboarding, lední hokej, bruslení) a dalších sportech (jízda na konci, míčové sporty, cykloturistika).

Nabídka nemovitostí

Nové články