live-1532301_1280

Vichr neřádí jenom v Řecku. Jste připraveni čelit živlům?

Komentáře: 0

Nedávná tragická bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki za sebou zanechala spoušť a mnoho lidí v šoku. Vzala život dvěma českým turistům a na dálku jistě zasáhla i mnoho z nás tady ve střední Evropě. Možná i vy přemýšlíte, co všechno se může stát, a hledáte cesty, jak se proti možným katastrofám bránit. Poručit větru, dešti my lidé neumíme. Máme však pojištění, které minimalizuje škody, alespoň ty majetkové. Jde zejména o pojištění nemovitosti a pojištění domácnosti, resp. pojištění domácnosti online.

Zatímco pojištění nemovitosti pokryje finančně třeba střechu odnesenou větrem, zničené okapy nebo rozbitá okna, pojištění domácnosti je určeno pro vnitřní vybavení domu či bytu. Právě na pojištění domácnosti se přitom nezřídka zapomíná. I toto pojištění je však nenahraditelné v mnoha různých nepříjemných situacích. Jak nás nedávno přesvědčila bouře v Řecku, rozsah škod způsobených živly může nabýt obrovských rozměrů.

Co všechno dokážou živly?

Příroda je mocná a někdy nás o tom přesvědčuje velmi urputným a bolestivým způsobem. V letních podmínkách jde často o požáry, které však mohou vystřídat i ničivé záplavy či povodně. Oheň může působit škody jako požár, ale ohrožením domácnosti je také samotný kouř, dále třeba výbuch nebo úder blesku. Voda způsobí škody nejenom při povodních a záplavách, ale také při haváriích vodovodního zařízení nebo kanalizačního potrubí, při zatékání nebo jako mráz nebo tíha sněhu.

Některá místa ohrožují také sesuvy půdy nebo laviny. Je toho hodně, s čím se musíme my lidé vypořádat a co všechno může pokrývat pojištění domácnosti, resp. pojištění domácnosti online. Více o rozsahu krytí a také výši pojistného v závislosti na hodnotě majetku odhalí pojištění domácnosti kalkulačka.

Nejde však jen o přírodní živly.

Co všechno kryje pojištění domácnosti?

Pojištění domácnosti zpravidla pokrývá určité spektrum škod způsobených přírodním živly a také následky vloupání. Některé pojišťovny v základním pojištění nezohledňují vandalismus, přitom i ten dokáže někomu přidělat nejednu vrásku na čele a nemalé finanční výdaje k tomu.

Jak ukazuje pojištění domácnosti kalkulačka, pojišťovna Generali již v základním balíčku myslí i na vandalismus. Pojištění domácnosti online Generali pokrývá škody způsobené živly, také nehody, vloupání i vandalismus. Komplexní pojištění navíc provází i praktické služby domácí asistence zdarma.

Je vám to málo? K pojištění domácnosti Generali si můžete navíc sjednat i rozšířené asistenční služby nebo pozáruční servis spotřebičů. K doplňkovým produktům patří i užitečná IT asistence nebo cykloasistence. K dispozici je také pojištění občanské odpovědnosti, včetně odpovědnosti majitele zvířete a odpovědnosti za škodu vyplývající z vedení přechodně užívané domácnosti na území Česka nebo Evropy.

Nabídka nemovitostí

Nové články