insurance-1987868_1280

Máte správně uzavřenou pojistku nemovitosti?

Komentáře: 0

Na pojištění nemovitosti nešetřete. Se špatně uzavřenou pojistkou můžete hodně prodělat!
S pojištěním nemovitosti a domácnosti je spojena celá řada mýtů a polopravd. Jedním z nich je například tvrzení, že pojištění nemovitosti uzavírají pouze majitelé rodinných domů. A majitelů bytů se týká pojištění domácnosti. Tak tomu ale samozřejmě není. I bytová jednotka je samozřejmě nemovitostí. Pravdou ale je, že pojištění nemovitosti a pojištění domácnosti jsou dva rozdílné produkty. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Pojištění nemovitosti versus domácnosti

Jednoduše by se dalo říci, že pojištění nemovitosti chrání stavbu jako takovou, a pojištění domácnosti její obsah. Odnese-li vám vítr střechu, škodu vám nahradí pojištění nemovitosti. Krádeže a škody na movitém majetku vně objektu pak kryje pojištění domácnosti. Některé pojistky nemovitosti ale chrání i vybavení domácnosti.

Zaměřeno na pojištění nemovitosti

Obecně se pojištění nemovitosti vztahuje na veškeré stavby nacházející se na daném pozemku včetně staveb drobných, technických a zahradních. V rámci jedné pojistky tak máte chráněný dům či byt, garáž, zahradní domek i nábytek, bazén, solární panely i skleník, ale i plot, studnu či prvky zahradní architektury proti živlům, nehodám a krádežím stavebního materiálu a techniky. Pojistka vám ale pokryje i náklady spojené s haváriemi vodovodního a kanalizačního potrubí, rozbitá okna, dveře, fasády poškozené hlodavci a atd. Pokud pojistíte stavbu rozestavěnou, budete mít pojištěn i stavební materiál.

Služby domovní asistence

Některé pojišťovny ale do parametrů pojištění nemovitosti zahrnují i některé vybavení domácnosti. V portfoliu pojišťovny Generali je například pojištění nemovitosti, jež pokrývá i základní vybavení domácnosti, jako jsou kuchyňská linka, pračka, vestavěné skříně a podobně. Stejně jako služby domovní asistence zdarma, jež zahrnují širokou škálu služeb spojených s technickými haváriemi či zablokovanými dveřmi.

Náhradní ubytování? Žádný problém

V případě potíží vám zkrátka pojišťovna vyšle specialistu na problém, s nimiž seč momentálně potýkáte – zámečníka, topenáře, instalatéra či elektrikáře. Ale i klempíře, podlaháře, truhláře či štukatéra. Hradí přitom dopravu, práci i materiál. A nejenom to. Pokud se váš dům stane neobyvatelným, zařídí vám i náhradní ubytování!

Nechte si vypracovat pojištění na míru

Tato pojišťovna vám ale ve své podstatě připraví pojistku na míru. Bez spoluúčasti klienta! V nabídce totiž má celou řadu doplňkových pojištění, ať již se jedná o rozšířené asistenční služby, pozáruční servis spotřebičů či pojištění občanské odpovědnost. S nimi pak pojištění vašeho domu bude maximálně komplexní. Velmi vyhledávané v současné době jsou tzv. rozšířené asistenční služby, v rámci nichž si máte možnost navýšit limity pro bezplatný asistenční zásah nebo celkově rozšířit okruh jejich poskytovatelů.

Pojištění nemovitosti online

Pojištění nemovitosti je vhodné uzavřít hned na začátku stavby, ať již osobně či online, a to na cenu, za kterou byste si byli schopni postavit dům nový. Pojistky si nezapomínejte pravidelně aktualizovat, obzvláště pokud stavbu hodláte rozšiřovat a celkově vylepšovat. Pro orientaci v cenách si do vyhledávače zadejte pojem pojištění nemovitosti kalkulačka.

Nabídka nemovitostí

Nové články