person-690157_1280

Hledáte plastová okna Brno? Víme, kde vám poradí, která jsou pro vás nejlepší

Komentáře: 0

Vybrali jste si pro stavbu či rekonstrukci plastová okna? Tak pozor, volba je to dobrá, ale ještě jste si vlastně zvolili pouze materiál svých oken. Přijďte se poradit, jaká okna jsou pro vás nejvhodnější.

Mezi výrobci oken existuje rivalita a navzájem se tak předhánějí v tom, jestli jsou dřevěná okna lepší než ta plastová, a hliníková zas trvanlivější. Jenomže na materiálu oken sice záleží, mnohem důležitější je však neopomenout celou řadu dalších faktorů, které jsou pro funkční okno podstatné. Každý z nás hledá něco jiného. A je zbytečné také platit za něco, co nepotřebujeme.

Kam se plastová okna hodí a kam už ne?

Vyměnit stará okna za nová, plastová, to je rozhodně dobrá volba. Plastová okna jsou ekonomickým řešením a díky celé řadě možností, pokud jde o volbu barev či dekorů, nad nimi dnes nemusíte váhat, ani pokud jde o design. Jsou to tvarově stálá okna, která vyžadují naprosté minimum údržby. Samozřejmě do starých chalup, kterým chceme zachovat tradiční ráz, a do luxusních rezidencí, se nehodí. Rovněž nejsou vhodné pro velké prosklené plochy. Což ví málokdo, a je pak překvapen, že mu projektant pro velké prosklené plochy vnucuje drahé, většinou hliníkové řešení.

Tepelně izolační vlastnosti s rozumem

Většinou si nová okna pořizujeme kvůli jejich lepším tepelněizolačním vlastnostem. Ale pozor na zbytečné předimenzování jejich parametrů. Pokud váš dům není pasivní, nepotřebujete ani plastová okna pro pasivní domy. Na tepelně izolačních vlastnostech oken se podílí rám i skla (izolační dvojsklo, izolační trojsklo).

TIP:

Pokud hledáte plastová okna Brno, nechte si poradit ve firmě PRAMOS, která vám pomůže vybrat okna vhodná právě pro vás a rovněž vám je dodá i odborně namontuje.

Na co ještě dbát při výběru oken?

Máte okna do rušné ulice? Ptejte se možnosti oken se zvýšenou zvukovou izolací. Chcete zvýšit tepelnou izolaci zasklení oken? Pomůžou vám speciální fólie na okna Heat Mirror. Potřebujete, aby byla vaše okna neprůhledná? I na to existují speciální fólie. Chcete okna zajistit proti vniknutí? Jde to kombinací speciálního bezpečnostního kování a instalací bezpečnostního (pancéřového) skla. Přijďte se poradit do PRAMOS za odborníky, jaká okna se hodí pro vás a kolik budou stát.

Nabídka nemovitostí

Nové články