koruna

Chcete rychle bydlet ve svém? Úvěr na bydlení vám pomůže pořídit si domov vašich snů

Komentáře: 0

Většina z nás dříve či později zatouží po vlastním bydlení. Někteří mají to štěstí, že jim pomohou rodiče nebo příbuzní, a do vlastního bytu či domku se nastěhují, jakmile opustí rodné hnízdo. Více je ale těch, jimž cesta za tím pravým domovem trvá několik let. A na zakoupení vybrané nemovitosti musí často využít úvěr na bydlení.

Každá rodina touží po vlastním bydlení

Ti, co jsou singl, mnohdy preferují menší nájemní byt, nebo dokonce sdílené bydlení. Jakmile si však najdeme stálého partnera a začneme uvažovat o tom, že bychom v dohledné době mohli založit vlastní rodinu, náš pohled na život se v mnoha aspektech změní. Začneme přemýšlet zodpovědněji, lépe plánovat a pečlivěji kontrolovat hospodaření s penězi. A také si uvědomíme, že v dohledné době budeme potřebovat výrazně více prostoru než doposud. Někdy dokonce začínáme zvažovat stěhování do klidnější lokality.

Chybí vám prostředky na pořízení nemovitosti? K jejímu financování můžete použít úvěr

Ceny nemovitostí v posledních letech na drtivé většině našeho území výrazně stouply. Pro velkou část obyvatel je našetření celé částky potřebné k pořízení vybraného domu či bytu nemožné. Dokonce i v případě, že je nás ochotna finančně podpořit rodina, je obvykle třeba při koupi nemovitosti sjednat úvěr na bydlení.

Hypotéka nebo úvěr? Která možnost je výhodnější?

Podmínky pro získání hypotéky se výrazně ztížily. Navíc je u hypoték obvyklá doba fixace úrokové sazby pouze několik let. Po jejich uplynutí se často úrok značně navýší a refinancování se vždy nemusí podařit. Oproti tomu účelový úvěr garantuje fixní úrokovou sazbu po celou dobu jeho splácení. Víme tak zcela přesně, jaké splátky budeme hradit. Účelový úvěr navíc můžeme využít nejen na koupi nemovitosti, ale také na financování rekonstrukce nebo konsolidaci úvěrů.

Nabídka nemovitostí

Nové články