floor-1866663_1280

Masivní dřevo má v interiéru pořád své místo – ať již jako podlahové, či obkladové palubky

Komentáře: 0

Nábytek se dnes vyrábí spíše z různých kompozitů, mnohdy též z kovu nebo z plastu. Na podlahy si nově vylíváme dekorační beton, klademe laminátové plovoucí podlahy i vinyl. Avšak masivní dřevo by ani v moderním interiéru nemělo být opomíjeným. Patří nejen na chalupy, ale i do moderních domů a bytů.

Víte, co se stane, když se vám na laminátovou plovoucí podlahu vylije voda, a vy ji okamžitě neutřete? (A někdy nepomůže dokonce ani rychlý zásah hadru.) To raději ani nechtějte vědět a spíše doufejte, že máte odloženy kusy k výměně. Pokud se vám ale stejná nehoda stane na dřevěné podlaze, nestane se téměř nic. Podlahové palubky, pokud jsou ještě dobře ošetřené, tyto nehody zdolají zcela bez újmy. A kdyby přece jen šlo o větší „karambol“, dají se velice snadno, třeba i jen lokálně, zrenovovat. Obroušením a nátěrem.

Podlaha z dřevěných podlahových palubek stárne do krásy

Jen málokterému materiálu sluší věk. Dřevu však rozhodně ano. A je jedno, zdali je na nábytku, nebo na podlaze. S dřevem se dá kouzlit. Nemusíte se bát jej barvit, postaršovat, či se nechat pochlubit svojí přirozenou krásou. Šedé mořidlo či vosk z něj udělají podlahu pro hypermoderní interiér, zdánlivě odřená barva ve stylu shabby chic promění i váš dříve nudný a chladný interiér v romantickou klícku, skvěle se dřevěné podlahové palubky hodí pro bydlení milovníků zdravého životního stylu a ekobydlení.

Obkladové palubky nejen do podkroví

Ani dřevěné obkladové palubky nemusí patřit výhradně do podkroví chat a chalup. Zkuste je dát na zeď vodorovně, opatřit je barvou, nastříkat na ně zajímavé obrazce či slova, nebo je třeba přejet starými dekorativními malířskými válečky. Dřevěné palubky dostanou zcela jiný vzhled hodící se i do moderních interiérů. Poslouží perfektně při rekonstrukci, ale i když si chcete udělat nábytek na míru za co nejnižších nákladů. Z palubek se toho dá vytvořit skutečně hodně.

Nabídka nemovitostí

Nové články