key-2114455_1280 (1)

Služby realitního portálu CINCINK usnadňují cestu k vlastnímu bydlení!

Komentáře: 0

Prodávali jste někdy nějakou nemovitost? Či ji naopak kupovali? A domníváte se, že jste prodali výhodně? A nakoupili za slušnou cenu? A jak jste s pořízenou nemovitostí spokojeni? Žádní kostlivci ze skříní na vás nevypadli?

Co tím vším chceme říct? Mimo jiné, že prodej i koupě nemovitost není to samé, jako když jdete nakoupit do supermarketu. Má svá pravidla a zákonitosti. Můžete jejím prostřednictvím vydělat, ale také splakat nad výdělkem. Co udělat pro to, aby se tak nestalo, a prodej či koupě probíhala jako po másle? Ke spokojenosti obou stran? Mimo jiné se obrátit na správné specialisty. Finanční a daňové poradce, specialisty na úschovu peněz, grafiky, fotografy, editory a spoustu dalších. Nebojte, nebudete se muset obracet na několik institucí. Realitní portál CINCINK je totiž všechny sdružuje!

Smlouvy přenechejte právníkům

Jiné náležitosti samozřejmě vyžaduje prodej a jiné koupě nemovitosti. Některé ale mají společné. Obě strany by se v každém případě měly obrátit na právníka. Profesionálům v každém případě přenechte vypracování kupní smlouvy. Ta by samozřejmě neměla upřednostňovat ani jednu stran. Právní služby ovšem využijete i v případě, kdy je vám dána k podpisu již vyhotovená smlouva. Tu nepodpisujte, aniž byste ji nezkonzultovali s nezávislým právníkem.

Abyste dobře nakoupili

Zatímco prodávající chce dobře prodat a za nabízenou nemovitost získat pokud možno co nejvyšší finanční obnos, v zájmu kupujícího je pravý opak. Ten v první řadě chce dobře nakoupit. Tedy za co nejnižší finanční obnos pořídit pokud možno tu nejlepší nemovitost. Na skvělém místě, jak jinak? A protože na realitním trhu neexistují slevy a výprodeje (a ty, co existují, jsou jen marketingovým tahem), musí se k pojmu dobrý nákup stavět trošku jinak.

Máte vyřešené financování?

Dobrý nákup nemovitosti pak v tomto ohledu představuje spíše vhodnou formu jejího financování, ať již se jedná o hypotéku či třeba úvěr ze stavebního spoření. V obou případech se jedná o nákup finančních prostředků. V tomto ohledu opravdu jste na správném místě. Partnerem realitního portálu CINCINK je totiž Komerční banka, jeden z nejrenomovanějších poskytovatelů hypotečních úvěrů na českém trhu vůbec.

Spočítejte si měsíční splátku i dobu splácení

Alespoň rámcovou představu o výši splátek a době splácení vám umožní hypoteční kalkulačka online, do níž jednoduše zadáte svůj věk, cenu nemovitosti, výši vlastních zdrojů, dobu splácení i fixace a hned po odkliknutí si budete moci udělat obrázek, jak na tom budete. Tedy jestli výši splátek unesete. V opačném případě bude na místě poohlédnout se po jiných možnostech financování. Existují, jen je musíte najít. Třeba za pomoci portálu CINCINK.

Nabídka nemovitostí

Nové články