wine-928256_1280

Při vybírání domácí vinotéky bychom měli dbát na kvalitu

Komentáře: 0

Víno je z jedním nejoblíbenějších alkoholických nápojů. Láhev kvalitního vína oceníme při posezení s přáteli a je skvělým doplňkem romantických chvilek ve dvou. Dobré víno by navíc nemělo chybět ani u žádné slavnostnější tabule a neobejde se bez něj ani žádný večírek. Většina z nás tak doma pro všechny případy uchovává alespoň několik lahví lahodného nápoje.

Z bohatého sortimentu vín si dnes vybere každý

Víno zahrnuje širokou škálu chutí a vůní. Každý si tak najde to pravé. Na trhu dnes máme k dispozici bohatý výběr vynikajících vín ze široké škály odrůd a vinařských oblastí. Na své si přijdeme bez ohledu na to, zda preferujeme vína bílá, červená i růžová suchá, polosuchá, polosladká i sladká. A nemusíme se omezovat jen na tuzemskou produkci. Snadno koupíme vína z vinařských oblastí nejen z Evropy, ale ze zemí celého světa.

Skladování vína vyžaduje specifické podmínky

Pokud narazíme na ojedinělou nebo výhodnou nabídku kvalitních vín, často si pořídíme větší počet lahví do zásoby. A opravdoví znalci a milovníci vína si obvykle doma stabilně udržují zásobu svých oblíbených odrůd a značek. Víno ale pro dlouhodobější skladování potřebuje odpovídající podmínky; pokud mu je nezajistíme, riskujeme, že i vína označená jako reserva ztratí na chuti, nebo se dokonce zkazí. Máme-li doma dobře postavený sklep určený ke skladování potravin, je vyhráno. Zdaleka ne každý ale má takové štěstí. U moderních domů se dnes obvykle volí jiné stavební postupy než za časů našich babiček. A řada z nás navíc žije v moderních bytech, kde si o skladování lahví vína v podzemí můžeme nechat jenom zdát. Naštěstí se nám nabízí moderní řešení v podobě domácí vinotéky.

Jaké nejlepší vinotéky jsou dostupné?

Jen kvalitní domácí vinotéka dokáže vínu zajistit opravdu optimální podmínky. Skvělou volbou je vinotéka DUNAVOX či vinotéka LIEBHERR. Vypovídá o tom i nejpřísnější německý test vinoték a nízký počet reklamací. DUNAVOX se specializuje pouze na vinotéky, LIEBHERR je zase světovou špičkou v oblasti chlazení.

Nabídka nemovitostí

Nové články