move-2481718_1280 (1)

Pronájem nebo koupě bytu?

Komentáře: 0

Rozhodli jste se pořídit si vlastní bydlení? A víte, že nemovitosti dnes neprodávají jen realitní kanceláře?

Z hnízda dříve či později vyletí každý ptáček. První touhy osamostatnit se pociťujeme už v pubertě. Chceme zkrátka žít sami a po svém. To, kde a za co, ani moc neřešíme. Touha po svobodě, po tom, aby rodiče nebyli svědkem každého našeho pohybu, je mnohem silnější. Rodiče se zkrátka v určitou dobu ocitnou na seznamu nežádoucích. Po několika letech dítka své rozhodnutí přehodnotí a mnozí se do náručí mámy a táty rádi vracejí. 

Bydlete ve vlastním!

Mezi tím si zakusí, jaké to je žít sám, s penězi vydělanými vlastníma rukama. A v mnohdy velmi drahém pronájmu. Brzy také zjistí, že tento pronájem jim měsíc co měsíc umoří velkou část jejich příjmu. A mnohdy se vyrovná potenciální splátce hypotéky, kterou v mnoha případech doslova a do písmene splácí někomu jinému. Je to moudré? Samozřejmě že není. Na pořad dne se tak dříve či později dostane koupě bytu.

Aby vás koupě bytu nezruinovala

Situace na trhu nemovitostí pro kupující není zrovna ideální. Dle odborníků ceny nemovitostí obzvláště ve velkých metropolích dosahují svého maxima. Na otázku, zda v dohledné době dojde k jejich snížení, ovšem už odpovědět nedokážou. Dobrou zprávou každopádně je, že existují způsoby, jak i v současné době i takovou komoditu, jakou je nemovitost, nakoupit dobře a přitom se nezruinovat. A nemáme na mysli realitní kanceláře. Dobře nakoupíte i prostřednictvím férového realitního portálu CINCINK.

Nechte si poradit od expertů

Na tomto realitním portálu najdete nejenom tisíce inzerátů nemovitostí, ale také spoustu expertů, kteří vám s koupí bytu mohou být nápomocni. A právě díky nim máte jedinečnou možnost prodej uskutečnit bez realitní kanceláře (a tím zároveň ušetřit na několikaoprocentní provizi pro ni), aniž byste samozřejmě riskovali opomenutí nějaké důležitého právního či daňového kroku. Buďme ale konkrétní.

Hypotéka kalkulačka

Před samotnou koupí byste samozřejmě měli mýt vyřešené financování nemovitosti. Realitní portál CINCINK vám však pomůže i s ním. Díky svému partnerství s Komerční bankou vám například nabídne velmi výhodnou hypotéku. A jeho hypoteční poradci poradí co učinit pro to, abyste na ni dosáhli. Její výši si však spolu s výší splátek ještě před tím můžete spočítat na odkazu hypotéka kalkulačka.

Bankovní úschova

Po vyřešeném financování budete moci přistoupit k samotné koupi. Tedy k výběru nemovitosti, podpisu kupní smlouvy a k platbě. Ta v mnoha kupujících vyvolává obavy. Zaplacený finanční obnos se totiž na několik týdnů ocitne v jakémsi vzduchoprázdnu, kdy je nemá prodávající ani kupující. Jméno nového majitele v listu vlastnictví se totiž objeví až po několika týdnech po podpisu kupní smlouvy a zápisu do KN. Pro tyto účely slouží bezpečná bankovní úschova, v níž zkrátka peníze na prodávajícího počkají. I tuto službu najdete v portfoliu realitního portálu CINCINK.

Daň z nabytí nemovitosti

Posledním krokem, kterým koupi bytu završíte, je úhrada daně z koupě nemovitosti. Ta je v současné době na kupujícím, tedy na vás. Nemějte ale strach, i tuto povinnost vám specialisté portálu připomenou. A budete-li chtít, vyplní za vás i daňové přiznání. Tak hodně štěstí!

Nabídka nemovitostí

Nové články