DSC_0320-1-980x653

Stůl si zaslouží být unikátem – hitem jsou epoxidové a betonové stoly

Komentáře: 0

Už se nám přejedly stoly z dřevotřísky potažené papírovými a plastovými fóliemi. Chceme víc a dobře děláme. Stůl, ať již ten jídelní, nebo konferenční stolek v obývacím pokoji, oba jsou centrem našeho rodinného života. A scházet bychom se měli kolem stolu, který není jen tuctovým kusem nábytku, jaký mají u čtyř z pěti sousedů. Nechte si vyrobit krásný stůl na míru. Nebo si jej vyrobte vlastníma rukama. Hitem jsou stoly z masivu s epoxidovou pryskyřicí a jedinečné designové betonové stoly.

zdroj: futlab.cc

Betonové stoly pro každého, kdo má rád industriální styl

Designové stoly se dnes nebojí být z materiálů, které jsou krásné ve své syrovosti a nedokonalosti. Je to i případ betonových stolů. Vylijí se jako nedokonalá betonová deska, jež se pak sice vybrousí dohladka, ale zachová přiznané všechny své hlubší spáry. Ty se naopak ještě zdůrazní tmavou pryskyřicí, která se nechá do těchto spár zatéct. Stůl se opět brousí a na takto připravený povrch se nakonec nanáší finální lazura. Právě ona dá betonové desce lesklý efekt připomínající kámen či mramor.

Stolní deska z betonu je masivní a vypadá velice efektně. Nejvíce jí pak sluší masivní kovové stolní podnoží v jednoduchých liniích. Deska je vhodná pro konferenční stolky, ale i pro jídelní stoly. Betonový stůl se hodí do industriálního i do hypermoderního minimalistického interiéru.

zdroj: futlab.cc

Epoxidové stoly pro milovníky přírodních materiálů

Druhým hitem moderního designu nábytku jsou epoxidové stoly. Základem stolu je masivní dřevo. Rozhodně nejde o žádné dokonale rovné desky. Naopak. Cení se různé nedokonalosti kořenice, křivost, ponechat se dokonce mohou i zbytky kůry. Tyto desky nemusí tvořit celistvou plochu. Ta se vytvoří zalitím desek epoxidovou pryskyřicí. Často se pracuje s barevnou. Když se pak použije modrá, stůl vypadá, jako by jím protékala horská bystřina. Jakmile zbrousíme masivní dřevěné desky a výplňový epoxid, nanáší se finální průhledná vrstva. Nakonec se opět brousí a leští.

TIP: Podívejte se, jak vyrobit dřevěný stůl s epoxidem.

Nechte si vyrobit stůl na zakázku či se stavte s nápadem a vyhrňte si rukávy

Stoly na zakázku, betonové i epoxidové, vyrábí FutLab. Jde o moderní high-tech dílnu, kde si můžete nechat tyto stoly na zakázku udělat. Případně si je sem máte možnost přijít vyrobit sami. FutLab je totiž truhlárna, kovodílna a slévárna, která funguje jako sdílená dílna pro každého, kdo si chce něco sám vyrobit. Dílnu najdete v pražských Strašnicích.

Nabídka nemovitostí

Nové články