girl-4366034_1280

Jak poznat kvalitní plastová okna?

Komentáře: 0

Okna patří k těm částem domu, které vyměňujeme zpravidla jednou za život. Jelikož se jedná o nemalou investici, měli bychom si jejich výběr důkladně rozmyslet, porovnat si jednotlivé nabídky a zcela jednoznačně upřednostnit kvalitu před lákavou cenou.

Kvalitní profil je základ

Říká se, že ta nejkvalitnější plastová okna vám vydrží až 50 let. Hlavní podíl na jejich životnosti má plastový profil, který se řeže na míru a lepí do obdélníku. Uvnitř něho je ocelová výztuha, jež zaručuje jeho tvarovou stálost. Právě plastové profily jsou těmi částmi okna, na nichž se výrobní firmy snaží ušetřit. Z toho důvodu řada z nich tyto profily dováží ze zahraničí, kde je jejich výroba mnohem levnější než u nás. Proto se zajímejte o to, zda si firma okna kompletně vyrábí, nebo je sestavuje z dodávaných dílů. Kvalitní plastová okna a jejich cena by měla záviset na schopnosti doložit certifikáty kvality, zemi původu, umožnit vám nahlédnout do výroby.

Tepelná a zvuková izolace

Zůstaneme-li u profilů, zde se výrobci předhánějí v počtu komor. V současné době se setkáváme s šesti až osmi komorovým systémem. Počet komor ovšem nehraje žádnou roli, protože na tepelně-izolačních vlastnostech se podílí celá řada dalších parametrů. Spíše se zajímejte o číslo, které udává stupeň izolace. Naleznete ho pod označením Uf a mělo by se rovnat 1, či být menší. Oproti tomu značka Uw označuje prostupnost tepla. Její hodnota by měla být co nejmenší. Kvalitní plastová okna se mohou pochlubit rozmezím 0,5-0,6.

Vsaďte na ověřené dodavatele

Spolehlivý dodavatel vám nabídne možnost konzultace, vstřícně s vámi vyřeší všechny problémy a případné dotazy. Pozornost též věnujte referencím zákazníků a zajímejte se o podmínky záručního a pozáručního servisu. Ukazatelem, že jste si vybrali správně, jsou kamenné prodejny, kde si můžete okna a jejich příslušenství prohlédnout.

Nabídka nemovitostí

Nové články