money-2180338_1280

S hyposplátkou se sen o vlastním bydlení stane realitou

Komentáře: 0

Téměř každý jednou dospěje k rozhodnutí pořídit si vlastní bydlení. Většina z nás si ale nemůže dovolit financovat koupi celé nemovitosti z vlastních prostředků. Obzvláště nyní, kdy jsou ceny domů a bytů v České republice na vrcholu. Po prudkém růstu v předchozích letech se sice dá v nejbližší době předpokládat na realitním trhu jisté ochlazení, se zlevněním ale příliš počítat nelze.

Zájem je o nemovitosti v metropolích, satelitních obcích i na venkově

Zejména ve velkých městech, která v posledních letech zaznamenávají výrazný příliv obyvatelstva, budou ceny nejspíše nadále stoupat. Důvodů je několik. Metropole v čele s Prahou nabízejí velké množství pracovních míst. A zejména pro vysokoškolsky vzdělané odborníky, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru, jsou tu mnohem širší možnosti než v menších městech a obcích. Práci tu ale snáze najdou i lidé se středním nebo dokonce základním vzděláním. Zároveň krajská města a Praha nabízejí větší výběr škol i bohatější kulturní a společenský život. A v neposlední řadě kvalitní veřejnou hromadnou dopravu. A také parky, historické památky i řadu volnočasových aktivit pro děti, mládež, dospělé i seniory.

Na druhou stranu, řada rodin i jednotlivců preferuje před ruchem velkoměsta klid a sepětí s přírodou. Ti volí domy a domky na vesnicích a samotách, případně v menších městech. A pokud už potřebují dojíždět za prací do Prahy, Brna, či jiného z větších měst, hledají domek se zahrádkou v jeho blízkosti. I tady totiž najdou dobrou občanskou vybavenost a obvykle i dobré dopravní spojení.

Úspory na pořízení vlastního bydlení obvykle nestačí

Koupě nemovitosti je dnes relativně nákladná záležitost. Pokud jsme nezdědili bohatství nebo nepatříme mezi ty s opravdu úspěšnou, a hlavně výnosnou kariérou, z vlastních úspor si pravděpodobně dům či byt nepořídíme. Některým z nás mohou do jisté míry s financováním pomoci rodiče, velké procento populace je ale odkázáno čistě na vlastní síly. Pak bývá jediným řešením využít nějakou formu úvěru. A nejčastěji volíme hypotéku a stavební spoření.

Hyposplátka nabízí výhodné podmínky

Jednou z možností, jak získat peníze na koupi vysněné nemovitosti, je Hyposplátka. Pro její získání nám stačí mít naspořeno 20 % pořizovací ceny. Hyposplátka nabízí úvěr již od 1,89 % a neplatí se u ní žádný poplatek za sjednání. A splátka hypotéky může být nízká; splátky totiž můžeme rozložit až na 30 let. Navíc si sami můžeme zvolit, zda preferujeme délku fixace úrokové sazby Hyposplátky na tři roky, nebo na pět let. Velkou výhodou je i zrychlený proces schvalování úvěru; s Hyposplátkou můžeme mít peníze na účtu opravdu během velice krátké doby. A proti rizikům nás zaštítí pojištění od Uniqa pojišťovny.

Nabídka nemovitostí

Nové články