house-167734_1280 (2)

Rekopůjčka znamená milion na rekonstrukci – a to i bez zajištění nemovitostí

Komentáře: 0

Pro ty šťastné, kteří už svoji nemovitost mají, avšak nejsou spokojení s jejím současným stavem, je tady rekopůjčka od Raiffeisen Stavební spořitelny (RSTS). Díky ní máte možnost získat úvěr bez zajištění nemovitostí až do výše 1 milionu korun s úrokem již od 4,19 % ročně.

Ne vždy nám náš byt či dům dělá radost, jakou bychom si představovali. Jenomže ušetřit na rekonstrukci je zdlouhavé a někdy i dost nemožné. Pokud by si rekonstrukci zasloužila třeba netěsnící okna, dům by potřeboval zateplit a ztráty máme i skrz nezateplenou střechu, šetří se jen stěží. Náš účet měsíc co měsíc vysávají vysoké náklady na energie. Přitom smysluplná rekonstrukce by dokázala tyto výdaje obratem snížit a splácet půjčku na rekonstrukci by tak vlastně bylo mnohem výhodnější než topit, jak se říká „Pánu Bohu do oken.“

Co vše lze rekonstruovat s rekopůjčkou od RSTS? Splnit si sen o lepším bydlení lze, ať již potřebujete začít rekonstruovat od podlahy, od střechy, nebo vám k dokonalosti bydlení chybí základní napojení na zdroje energie a inženýrské sítě.

Nová střecha i obytné podkroví

Samozřejmostí je možnost z rekopůjčky financovat novou střechu, střešní okna, zateplení střechy a podkroví, klempířské prvky, komín, celou půdní vestavbu, rovněž fotovoltaické a solární zařízení. Díky této půjčce máte možnost rozšířit své bydlení o další prostory a konečně zobytnit vaše podkroví.

Kuchyňská linka i kachlová kamna

Chybí vám k rodinnému štěstí vysněná kuchyň? Máte ji mít! Včetně nové podlahy, obkladů, radiátorů, klidně i kachlových kamen. Rekopůjčka pomůže vyřešit v kuchyni odpady, plyn, elektřinu, omítky, vymalování i další stavební úpravy.

Zbavte se konečně starého bytového jádra

Rekonstrukce koupelny je vždy velkou investicí. Hodně stojí obklady i sanita. Když si chcete dopřát design, cena roste dost zásadně. S rekopůjčkou koupelnu zrekonstruujete i vybudujete. To tehdy, když máte ještě pořád to staré nepraktické a nehezké bytové jádro, které bylo typické pro panelákové byty.

Ložnice, kde se spí jako v bavlnce

Matrace a postel sice z rekopůjčky nepořídíte, ale ke zdravému spánku přispějí i kompletní rekonstrukce zdí, maleb a podlahy, nebo odhlučnění, pokud bydlíte u rušné ulice. Je vám v ložnici teplo? Pořiďte si z rekopůjčky klimatizaci. A pokud potřebujete ložnici vybudovat od základu, například jako vestavěné patro, konečně budete moci přestat spát v obýváku na gauči.

Obývací pokoj s novými okny i schodištěm

Z rekopůjčky překopete od základů i obývací pokoj. Toužíte po krbu, nebo krbových kamnech? Konečně si je pořídíte. V celém domě či v bytě vyměníte okna, dveře – interiérové i vchodové, postavíte schodiště do nového podkroví. A rovněž si vše zajistíte potřebnými bezpečnostními prvky, alarmy a zabezpečovacími systémy.

Budiž teplo, sucho i čisto

To vše si už nemusíte jenom přát. Z rekopůjčky Raiffeisen stavební spořitelny si koupíte kotel, odvlhčíte dům, vybudujete vytápění, klimatizaci, pořídíte zařízení na ohřev teplé vody, ale třeba i centrální vysavač. Lze však financovat i inženýrské sítě, čerpadla, kanalizaci, čističku odpadních vod, odvodnění pozemku, přípojky či studnu. A rovněž bazén.

Finance i na stavební administrativu

I ty získáte od RSTS. Z půjčky lze zaplatit darovací i dědickou daň, stejně tak jako daň z převodu nemovitostí. Uhradíte z ní služby architekta, právní služby související se získáním bydlení, různé správní poplatky, průzkumy související se stavbou i náklady na zařízení staveniště.

Nabídka nemovitostí

Nové články