money-167735_1280 (1)

Víme, jak využít stavební spoření na maximum

Komentáře: 0

Snad každý si přeje bydlet ve vlastním a krásném domově. Jenže pořízení či rekonstrukce domu a bytu představuje velkou finanční zátěž. Jak včas získat peníze a k čemu všemu je možné využít stavební spoření? Důležité informace najdete v tomto článku.

Založte si spořicí účet

Čím dříve založíte spořicí účet, tím více peněz tam budete mít ve chvíli, kdy je budete potřebovat. I z toho důvodu zakládají rodiče a prarodiče stavební spoření pro děti a vnoučata. Být totiž připraven se vyplatí. Navíc uložení peněz právě na spořicí účet má hned několik výhod v porovnání s tím, aby peníze ležely na běžném účtu. Konkrétní parametry samozřejmě závisí na vybraném finančním produktu. U Raiffeisen stavební spořitelny máte nárok na garantovaný úrok 1,2 % ročně. To už se v součtu vyplatí a může jít o poměrně zajímavá čísla a navíc bez výraznějších rizik, jako tomu bývá u investic. Samotný úrok však není jediným zhodnocením peněz ze stavebního spoření.

Peníze na cokoliv

Jakmile uplyne šestileté vázací období, můžete s penězi nakládat podle libosti. Pečlivě však zvažte, jestli nechcete se spořením dále pokračovat a připravit si vyšší finanční polštář do budoucna. Může se jednat o chytré řešení hlavně ve chvíli, kdy máte problém dosáhnout na hypoteční úvěr.

Využijte státní podpory

Druhým výrazným prvkem, díky kterému je stavební spoření výhodné, je státní podpora. Nabízí až 10 % z vkladů do hodnoty maximálně 2 000 korun ročně. Opět nejde o zanedbatelné peníze, které se navíc v rámci let sčítají a pomohou vytvořit dostatečný základ pro financování bydlení či rekonstrukce.

Výhodné pro úvěr ze stavebního spoření

Stavební spoření je možné využít za účelem pořízení či rekonstrukce bydlení. V takovém případě budete čerpat úvěr ze stavebního spoření. Spočívá v tom, že danou část musíte mít naspořenou na účtu a zbývající peníze získáte formou půjčky často za velmi výhodný úrok. Nezáleží ani tak na tom, jestli jde o úvěr řádný či překlenovací, protože v obou případech si můžete usnadnit starosti s jiným financováním a získat vysněné bydlení.

Jednoduché sjednání účtu a přehledný přístup k údajům

A jak to bude vypadat v konkrétních číslech? To vám pomůže zjistit kalkulačka stavebního spoření, kde přehledně uvidíte, kolik si musíte spořit pro dosažení nejvyšší státní podpory a jak dlouho zabere, než se dostanete na cílovou částku. Vše okolo účtu ze stavebního spoření je navíc velmi jednoduché, protože můžete využít internetový servis, kdy máte přístup k účtu odkudkoliv. Díky tomu máte neustálý přehled o tom, jak na tom váš účet je, a nemusíte čekat až na zasílaný výpis. Jestli chcete také spořicí účet pro sebe či svou rodinu, stačí se zastavit na některé pobočce Raiffeisen.

Nabídka nemovitostí

Nové články