dlazby_do_obyvaciho_pokoje_kamba

Dlažba – Vdechne styl interiéru vašeho domu i bytu

Komentáře: 0

Pod pojmem dlažba se může ukrývat celá řada různorodých produktů – od leštěných dlažeb a schodovek přes betonové dlažby až po obkladové pásky nebo dlažby z přírodního kamene. Za vůbec nejmodernější dlažbu je pak v dnešní době považována velkoformátová dlažba. Na následujících řádcích se každopádně zaměříme výhradně na dlažbu do interiéru, jež je skvělá v tom, že dokáže každé místnosti v domě či bytě vdechnout nový náboj.

zdroj: baumax.cz

Začněme tradiční keramickou dlažbou, která je velmi častou volbou zejména v rodinných domech, neboť je díky její vysoké odolnosti a dlouhé životnosti plně přizpůsobena i náročnějším podmínkám. Keramická dlažba je zároveň velice praktická, patří mezi nejsnadněji udržovatelné podlahové krytiny. Příjemně studí, v létě dokáže perfektně ochladit. Tloušťka této dlažby se obvykle pohybuje v rozmezí od 5 do 10 mm. Nejvíce trendy jsou dlaždice imitující přírodní materiály nebo koberec.

Dlažba nerozpoznatelná od dřeva

Jsou to právě keramické materiály, z nichž jsou tyto dlaždičky vyráběny, jež v kombinaci s novými unikátními technologiemi dokáží třeba takové dřevo napodobit tak autenticky, že dlažbu od její přírodní předlohy jen stěží rozeznáte. Právě keramické dlažby imitace dřeva se řadí mezi ty vůbec nejpopulárnější svého druhu. Neméně oblíbené jsou ale i dlažby v imitaci kamene, betonu a mramoru.

Nyní se ale už podívejme na zoubek již proklamované velkoformátové dlažbě, která je hitem (nejen) českých domácností a komerčních prostor. Tato dlažba pomáhá interiéru nejenom dosáhnout celistvějšího vzhledu, neboť vzhledem ke své velikosti potřebuje menší počet spár, zároveň ale působí i nebývale luxusním dojmem. Zásluhou snížení či úplné eliminace počtu spár je rovněž zajištěna i ještě snazší údržba. Velkoformátová dlažba se dá pořídit hned v několika rozměrech (30×60 cm až 120 x 60 cm) a v nejrůznějších barevných kombinacích (matných i lesklých).

Do jakých místností se nejvíce hodí dlažba?

Interiérová dlažba se nejvíce uplatní v kuchyni, nečistoty se z ní dají velmi snadno setřít a ani takový vylitý sladký nápoj jí nikterak neuškodí. Po zemi pohybující se nohy židlí či jídelního stolu dlažbu nepoškodí, ba dokonce ani upuštěný talíř kvalitní dlažbu nezničí. Dlažba toho vydrží opravdu hodně – v nezměněném stavu je schopna přečkat klidně i desítky let. A to už stojí za zvážení.

Kromě kuchyně se dlažba skvěle hodí ještě do koupelny, i zde se totiž dokonale uplatní její snadná udržovatelnost a odolnost vůči vodě a vlhkosti. Z dlaždic různých barev se dá navíc na zemi poskládat zajímavá mozaika, která dodá vaší koupelně atraktivní vzhled. Dlaždice můžete v koupelně samozřejmě využít i jako obklad.

Nabídka nemovitostí

Nové články