black-88039_1280

Pohybová čidla zpříjemňují bydlení i ochraňují majetek

Komentáře: 0

Technologie stále více pronikají i do osvětlení. Díky šetrnějším LED technologiím se nebojíme být opět, pokud jde o osvětlení, trochu rozmařilejšími. A to přes neustále narůstající ceny elektřiny. Osvěcujeme zahrady, přidáváme osvětlení, nezhasínáme. Neuvědomujeme si však, že i když mají LEDky výrazně nižší spotřebu, nakonec se dlouhé a neekonomické svícení na našem účtu za elektřinu projeví. Řešením je využívat pohybová čidla.

Naši sousedé přichází domů postupně asi po půl hodině. Otevřou bránu a rozsvítí několik světel na domě. Takto svítí v kuse asi tři hodiny, než jsou všichni doma. Stačilo by přitom pořídit pohybová čidla, která by příchozí „přivítala“ a pak se opět zhasla.

Pohybová čidla nabízí důležitou technologii pro trvale udržitelný rozvoj

Snižování spotřeby energie je důležitým předpokladem pro ozdravení životního prostředí. Právě pohybová čidla umí současně nabídnout komfort z osvětlení a šetřit elektrickou energii. V domě najdou uplatnění na mnoha místech. Užitečné jsou v různých průchozích chodbách a na schodištích. Uplatnit se správně nastavené mohou dokonce na toaletě. Ideální jsou jako součást venkovního osvětlení – u příjezdových bran, branek, na fasádě domu, ale i na zahradách.

Pohybová čidla fungují rovněž jako skvělá ochrana majetku

Vykradači domů opět řádí. Zatímco počet vloupaček podle statistik v posledních létech klesal, nově je vše jinak. Je jen otázkou času, než se zloději ze středních Čech rozeběhnou po celé republice. Právě pohybová čidla umí být při ochraně majetku velkým pomocníkem. Nemusí jít dokonce ani o speciální bezpečnostní čidla. Stačí, že se na pozemku postupně rozsvěcují světla, protože reagují na přicházejícího zloděje. Ve většině případů jej to od činu odradí. Je na něj vidět z ulice, od sousedů, neví, jestli díky světlu na něj nevidí z domu majitel. Světlo obvykle probudí i toho nejpasivnějšího domácího psa a ten začne štěkat. Nebo štěkají ti sousedovi. Dobře instalovaná pohybová čidla spínající osvětlení jsou proto mnohdy stejně účinné jako různé bezpečnostní alarmy.

Abyste byli s pohybovými čidly spokojeni

Pohybové čidlo si je nutné správně vybrat. Jen tak něj nebudete konsternování. Čidlo musí správně reagovat, mělo by být schopno rozlišit, jestli se skutečně pohybujete a má sepnout, nebo jste jen na židli mávli rukou. Nemělo by reagovat pokaždé na kočku pobíhající kolem domu. Důležité je též možnost čidlo dočasně deaktivovat, aby nám světlo zůstalo svítit trvale. Využijete to při činnosti v nočních hodinách před domem, kdy potřebujete na chvíli trvale rozsvítit. Taktéž v interiéru, kde třeba uklízíme schodiště bez přístupu přirozeného světla a světlo nám rozsvěcuje pouze čidlo. Potřebujeme jej proto dočasně vyřadit, abychom si na déle rozsvítili a mohli uklidit.

Nabídka nemovitostí

Nové články