augmented-reality-4497342_1280

Hodnocení realitních kanceláří je k ničemu, srovnejte přímo makléře

Komentáře: 0

Většina lidí nemovitost neprodává každý den. Naopak jde o něco, co zažijete jednou či dvakrát v životě, což je pravděpodobně důvod, proč se tolik Čechů s prodejem obrací raději na profesionální makléře. Sice si vezmou provizi, ale dokážou nemovitost prodat za nejvyšší cenu a ušetřit spoustu času i starostí.

Mnohdy to vypadá tak, že se lidé nejdříve s velkým nadšením chtějí do prodeje pustit sami. Nejčastěji se ovšem zaseknou už ve chvíli, kdy mají určit, za kolik budou vlastně nemovitost prodávat. Určit přesnou částku je poměrně složité. Nafotit interiér tak, aby upoutal, také není zrovna hračka. A když už se vám povede projít přes tohle všechno, čeká vás nekonečné kolo prohlídek a komunikace se zájemci, což zabere spoustu času.

Není tedy divu, že mnozí raději vyhledají hodnocení realitních kanceláří a svěří všechny tyto povinnosti nějakému zkušenému makléři. Jenže jak vůbec vybrat, na jakou realitní kancelář se obrátíte?

V Česku je 10× více makléřů na obyvatele než v Německu

Najít makléře působícího ve vašem okolí není složité. V Česku je totiž na obyvatele desetkrát více makléřů než například v sousedním Německu. Být makléřem je lákavé. Máte pestrou práci, a pokud jste schopní, tak i vysoký výdělek. Bohužel se na realitní trh často vydávají i ti, kteří prahnou po vysokých výdělcích, nicméně kvalitami hodnými dobrého makléře nedisponují. Kvůli touze po penězích si berou velké provize, jejich služby však za moc nestojí. Najít někoho solidního se tak může zdát jako pěkný oříšek.

Číst hodnocení realitních kanceláří nestačí

Makléři pracují pod různými realitními kancelářemi. Orientovat se podle hodnocení realitní kanceláře však není dostatečné. Realitní kancelář může mít celkově dobrou pověst, jenže co když zrovna vám přidělí neschopného makléře? Všechny RK se sice tváří, že si své makléře vybírají pečlivě podle nejpřísnějších kritérií, jenže realita je někde jinde. Měli byste se orientovat raději přímo podle hodnocení makléřů. To však nebývá tak snadno dostupné.

Pro nalezení dobrého makléře vznikl portál FérMakléři.cz

Hodnocení konkrétních makléřů nikde přímo nenajdete, museli byste si sami shánět kontakty, psát desítky e-mailů a porovnávat jednoho od druhého. Portál FérMakléři.cz to už udělal za vás. Porovnal hromady českých makléřů, a pokud je požádáte o radu, doporučí vám až 3 nejlepší. Portál nabízí zcela nezávislé srovnání makléřů, žádná realitní kancelář v jejich srovnání není zvýhodněná ani znevýhodněná. Záleží opravdu jen na tom, jak je který člověk schopný.

Portál FérMakléři.cz vybírá makléře podle praxe (aspoň 2 roky a více než 20 prodaných nemovitostí), úrovně jejich prezentace, kvality smluv, využití služeb bankovní či advokátní úschovy a také referencí. Sami byste tato kritéria dokázali zvážit jen těžko, spoustu času by vám zabralo už jejich vypátrání.

Najít dobrého makléře je díky FérMakléři.cz snadné

Stačí vyplnit krátký formulář online, kde uvedete údaje o prodávané nemovitosti a samozřejmě lokalitu. Vždy vám budou doporučováni makléři, kteří se na danou lokalitu specializují. Mají v ní přehled, vědí, jak se tam pohybují ceny. Portál FérMakléři.cz vezme vámi zadané údaje a místo vás osloví několik nejlepších makléřů. Porovná jejich nabídky a do 24 hodin vám zašle až tři nejlepší. Připojí také recenze konkrétních makléřů, kteří na vás dostanou kontakt a dále už všechno řešíte přímo s makléřem, portál pomáhá jen s jeho nalezením.

Celá služba nalezení makléře je úplně zdarma. Nikdo vás navíc nebude nutit si jednoho ze nabízených makléřů skutečně vybrat. Pokud se vám nebude líbit ani jeden, máte stále možnost vydat se vlastní cestou a najít si někoho na vlastní pěst.

Nabídka nemovitostí

Nové články