children-girls-4508290_1280

Koberec v dětském pokojíčku není jen o designu

Komentáře: 0

Éra těžkých celoplošných velkých koberců v interiérech je už nějakou dobu zapomenuta. Moderní trendy posunuly koberce obecně do pozadí. V některých případech však pořád mají své opodstatnění, a to nejen po vizuální stránce. Dětský pokoj je přesně tím místem, kde by koberec rozhodně neměl chybět.

Kdo si hraje, nezlobí…

Děti milují volný pohyb a podněty, které je v raném věku rozvíjejí. Proto je zcela logické, že zem je prvním místem, kde začnou objevovat všechny malé i větší divy světa. Podlaha je zároveň pro první zkoumání to nejbezpečnější místo, protože tady nehrozí žádný pád. Je jasné, že plocha, která není opatřena topením, není pro tento účel příliš vhodná. Ale i v případě vytápění není bez další vhodné vrstvy pro malého průzkumníka příliš příjemná. Koberce jsou proto naprosto ideálním řešením, které přinese nejen pěkný design, ale také poslouží jako skvělá podložka.

Alergikům vstup povolen

Proti řádkům v předešlém odstavci by mohl leckdo namítnout, že koberce pro batolata nejsou vhodné. Drží se v nich prach, roztoči, nejsou přijatelné pro alergiky. Tyhle námitky však díky pokročilým technologiím a sofistikovanému provedení moderních tkanin neobstojí. Na trhu jsou k dostání kusové koberce s hypoalergenním povrchem. Navíc díky protiskluzové úpravě dokážou výrazně zvýšit bezpečnost prostředí, ve kterém se dítko pohybuje.

Řešení pro sourozenecké pokoje

Koberce mohou ve výsledku výrazně dopomoct ke stylovému a útulnému řešení sourozeneckých pokojíků, ve kterých nastane souboj pohlaví. Díky nejrůznějším motivům pro nejmenší nebo tvarům pro odrostlejší děti se dá vytvořit koutek pro oba sourozence, zřetelně vymezený právě barevným řešením. Pokud podmínky nedovolí jinak a sourozenci spolu musí sdílet pokoj i v době dospívání, je vhodné zvolit koberec, který bude neutrální a nadčasový, aby si potomci mohli své části pokojíčku dekorovat podle vlastního vkusu.

Koberec v dětském pokojíku je rovněž výborným tlumičem všech otřesů, pádů a rachotů, což ocení zejména sousedi bydlící pod vámi.

Nabídka nemovitostí

Nové články